Ροή ειδήσεων

Novartis: Η κυβέρνηση καταθέτει αίτημα στις ΗΠΑ για διεκδίκηση αποζημιώσεων – Σταϊκούρας: Κάνουμε ό,τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την έναρξη επίσημα της διαδικασίας, μέσω αιτήματος στις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση Novartis με στόχο την άσκηση αγωγών και την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας. Με βάση τα στοιχεία που θα λάβει από τους Αμερικανούς η ελληνική πλευρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προτείνει στο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα βήματα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

«θα κάνουμε ότι δεν έκανε πριν τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Απαντώντας στις κατηγορίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση καθυστερεί αναιτιολόγητα την ίδια ώρα που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει θέσει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν οι αγωγές, υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το «το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021».

«Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2018, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς της συγκαλύπτει το ελληνικό σκέλος ενός αδιαμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

Πηγή fantomas.gr

Check Also

Φλωρίδης: Ας μην υποτιμά την ιστορική μας μνήμη ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είμαστε χρυσόψαρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης στρέφεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *