Ροή ειδήσεων

AI for Good: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του κοινού καλού

AI for Good: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του κοινού καλού

Το AI for Good Global Summit, είναι η κορυφαία πλατφόρμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), που προάγει τον διάλογο για την χρήση της, αναπτύσσοντας συγκεκριμένα έργα. Στόχος της είναι να εντοπίζει πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης για να επιταχύνει την πρόοδο προς τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), ενώ παράλληλα αναπτύσσει συνεργασίες έτσι ώστε αυτές οι εφαρμογές να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η πλατφόρμα συνδέει τους καινοτόμους στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να συμβάλλει στην εύρεση και την υλοποίηση των λύσεων.

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής AI for Good ξεκίνησε το 2017 και πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στη Γενεύη της Ελβετίας. Φέτος όμως, πραγματοποιείται ψηφιακά και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2020. Η παγκόσμια αυτή διοργάνωση προσελκύει μια μεγάλη γκάμα εμπειρογνωμόνων της τεχνητής νοημοσύνης από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο, ηγέτες επιχειρήσεων, επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ, υπουργούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολίτες και καλλιτέχνες.

«Απομένουν δέκα χρόνια για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι ηγέτες της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρωπιστικής δράσης θα συνεδριάσουν στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής AI for Good 2020 με την πρόθεση να διασφαλίσουν την επιτυχία των λύσεων που θα υιοθετηθούν», τονίζουν οι διοργανωτές.

Η διάσκεψη κορυφής συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) των Ηνωμένων Εθνών και το Ίδρυμα XPRIZE, σε συνεργασία με την Ελβετία, τον Σύλλογο Μηχανημάτων Υπολογισμού (ACM) και μεγάλη γκάμα αδελφών οργανισμών του ΟΗΕ.

 

www.ert.gr

Check Also

Mobile World Congress 2021: Συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρίες και Οργανισμοί από τον χώρο της καινοτομίας

«Επιστρέφει» φέτος δυναμικά, η Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *