Ψάχνουν τους ηθικούς αυτουργούς για τη Μόρια

Μετά τις συλλήψεις για την φωτιά στην Μόρια οι ελληνικές διωκτικές αρχές φέρονται να έχουν στοιχεία για ηθικούς αυτουργούς που ώθησαν τους συλληφθέντες στην μεγάλη πυρκαγιά της Μόριας. Θεωρείται μεγάλη επιτυχία των ελληνικών αρχών γιατί φαίνεται ότι συνδέουν, με την βοήθεια της τεχνολογίας, το παζλ των παραβατικών. Η υπόθεση έχει «πολύ ψωμί» ακόμα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Η κυβέρνηση μέχρι πριν την καταστροφή προσπαθούσε να κρατήσει ανοικτή τη Μόρια, αλλά και να την μετατρέψει σε υπερδομή φοβούμενη νέο προσφυγικό κύμα ανά πάσα στιγμή. Ενώ ο κεντρικός σχεδιασμός για την κατασκευή των νέων κέντρων την επομένη χρονιά προχωράει, τα νέα δεδομένα οδηγούν κυβερνητικά στελέχη να κρατήσουν ανοιχτές και κάποιες παλιές δομές, παράλληλα με τις νέες.
Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι προχωρά με γρήγορο ρυθμό η υλοποίηση της δημιουργίας μιας νέας δομής στη Λέσβο κοντά στην «λύση ανάγκης» του Καρά Τεπέ.
Σύμφωνα με τον παλαιό σχεδιασμό το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα είχε ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβολαίων της ενοικίασης των απαιτούμενων αγροτεμαχίων και θα ξεκινούσαν τα έργα της περίφραξης και τα χωματουργικά. Θα ακολουθούσε η μελέτη της δημιουργίας της νέας δομής και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της. Το κόστος της κατασκευής της νέας δομής υπολογιζόταν ότι θα έφθανε τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση μετά την πυρκαγιά στην Μόρια οι όποιες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να τύχουν της άμεσης χρηματοδοτικής κάλυψης από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν έρθουν οι βροχές του φθινοπώρου.

Check Also

Ανησυχία για εκτόξευση των νοσηλειών

Ανησυχητική κρίνουν οι επιστήμονες την αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι οποίες μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *