Ροή ειδήσεων

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει σχέδιο για γενικό lock-down

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει σχέδιο για γενικό lock-down

«Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Απαιτείται η τήρηση κανόνων και των ωραρίων» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Μόνο ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε- Όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα».

Τόνισε ότι μπορούν να αποβούν μοιραίες οι αντιεπιστημονικές θεωρίες και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση των ιχνηλατίσεων.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει σχέδιο για γενικό lock-down, ενώ όπου απαιτείται θα εφαρμοστεί τοπικό.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Χαρδαλιάς ανάφερε ότι «η έξαρση της πανδημίας δεν οφείλεται εκεί.Γίνονταν τεστ στα σύνορα και στις πύλες εισόδου στη χώρα και όπου χρειάστηκε κλείσαμε τα σύνορα με τις χώρες που είχαν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Πρόσθεσε δε, ότι «ο αλγόριθμος για όσους κάνουν τεστ στα σύνορα αξιολογείται από την ηλικία, τη χώρα προέλευσης του ταξιδιώτη, αλλά και τα πρόσφατα ταξίδια του. Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή όσων υποβάλλονται σε τεστ».

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Πώς μολύνει τα κύτταρα ο SARS-CoV-2 και γιατί η παραλλαγή Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική

Μετά από 19 μήνες εργασίας και δεκαετίες προηγούμενων ερευνών πάνω στους κορoνοϊούς, έχουμε πλέον στην …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *