Χαλύβδινη άμυνα στον Έβρο

Ο υβριδικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο έχει οδηγήσεις τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν νέα μέτρα άμυνας απέναντι στους Τούρκους αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς που κατευθύνουν χιλιάδες μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα με σκοπό την άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
Ήδη τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί κατά μήκος των συνόρων είναι δρακόντεια, αλλά φαίνεται πως το ενδεχόμενο της αναβάθμισης των τεχνολογικών μέσων αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Πρόκειται για συσκευές που χρησιμοποιούνται ευρέως από Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο, με σκοπό κυρίως τον ασφαλή έλεγχο όχλων, με την εκπομπή ηχητικών μηνυμάτων σε πολύ υψηλότερο τόνο από φυσιολογικές μεγαφωνικές συσκευές.
Στην πάροδο των ετών, συστήματα LRAD έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορες αστυνομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες, αμυντικούς οργανισμούς και εταιρίες παροχής ασφαλείας σε χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά ακόμη και για την απομάκρυνση πτηνών από αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες .
Συστήματα LRAD εμφανίσθηκαν από το 2004 σε αστυνομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων ενώ από τους πρώτους στρατιωτικούς οργανισμούς που τα προμηθεύτηκαν, ήταν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Check Also

Καβάλα: Τροχαίο – σοκ με τρεις νεκρούς

Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς σημειώθηκε στην Καβάλα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το proininews.gr, στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *