Φρενίτιδα στις ΗΠΑ από το Αpple Vision pro-Το φορούν ακόμα και στην οδήγηση

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ από το Αpple Vision pro-Το φορούν ακόμα και στην οδήγηση

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το νέο gadgets Αpple Vision pro το οποίο το φορούν ακόμα και στην οδήγηση. Ένα αυτοκίνητο Tesla βρίσκεται εν κινήσει σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο και τα Apple Vision Pro καλύπτουν τα μάτια της οδηγού η οποία κουνά τα  χέρια, δίνοντας εντολές στην οθόνη που μόνο εκείνη βλέπει στο εικονικό της κράνος.

APPLE VISIONPRO

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το νέο gadgets Αpple Vision pro το οποίο το φορούν ακόμα και στην οδήγηση.

Ένα αυτοκίνητο Tesla βρίσκεται εν κινήσει σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο και τα Apple Vision Pro καλύπτουν τα μάτια της οδηγού η οποία κουνά τα  χέρια, δίνοντας εντολές στην οθόνη που μόνο εκείνη βλέπει στο εικονικό της κράνος.

Ωστόσο, υπάρχουν και τα απρόοπτα όπου ένας οδηγός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση. Η εταιρεία απαγορεύει τη χρήση της συσκευής κατά την οδήγηση και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν την παρέμβαση του Αμερικανού Υπουργού μεταφορών που προειδοποιεί ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών «Κάτι το οποίο χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει κανείς είναι ο,τι ελέγχεις (τη συσκευή) με τα μάτια. Δεν υπάρχει χειριστήριο. Δεν κρατάς κάτι. Βασικά, κοιτάς κάτι και πιέζεις τα δάχτυλά σου έτσι και επιλέγει αυτό που κοιτάς».    

Ήδη περισσότερες από 200.000 συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, κόστους 3.500 δολαρίων έχουν πωληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   

«Η διέγερση του εγκεφάλου μου αυτή τη στιγμή, είναι εξωπραγματική! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά βρισκόμαστε στο μετρό και παράλληλα είμαι στην κορυφή ενός χιονισμένοι λόφου. Μπορούμε να ελέγξουμε τα δρομολόγια των τρένων» είναι μια απο τις δηλώσεις των εκστασιευμένων αγοραστών του νέου gadgets .

Οι «περήφανοι» ιδιοκτήτες του Vision Pro, τα φορούν στο σπίτι…  στη βόλτα… στα μέσα μαζικής μεταφοράς… στο γυμναστήριο, ακόμα και όταν βγαίνουν για καφέ, δημιουργώντας εικόνες μίας μελλοντικής δυστοπίας. «Αποφάσισα να πάω σε καφετέρια της γειτονιάς μου για έναν καφέ. Μπήκα φορώντας τη συσκευή και κανείς δεν παρατήρησε ούτε ασχολήθηκε με αυτό που φορούσα, πράγμα το οποίο είναι καλό» τονίζουν.

Ωστόσο για την ώρα, οι απόψεις διίστανται, με άλλους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, άλλους να υποστηρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου έως ότου συνηθίσουμε την εικόνα και άλλους να απορρίπτουν ως επικίνδυνη την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos