Υποστηρικτές Πούτιν: Θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία ως ανεξάρτητος υποψήφιος

Υποστηρικτές Πούτιν: Θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία ως ανεξάρτητος υποψήφιος

Εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας ως ανεξάρτητος θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με μια βάση ευρείας υποστήριξης αλλά όχι ως κομματικός υποψήφιος, αναφέρουν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα υποστηρικτές του. Σημειώνεται ότι πάνω από 700 πολιτικοί και προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού που συγκροτούν μια ομάδα πρωτοβουλίας συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα

Russia Putin

Εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας ως ανεξάρτητος θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με μια βάση ευρείας υποστήριξης αλλά όχι ως κομματικός υποψήφιος, αναφέρουν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα υποστηρικτές του.

Σημειώνεται ότι πάνω από 700 πολιτικοί και προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού που συγκροτούν μια ομάδα πρωτοβουλίας συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα και ενέκριναν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Πούτιν ως ανεξάρτητου υποψηφίου, δημοσιεύουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έχει ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει νέα εξαετή θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του επόμενου έτους και τις οποίες αναμένεται να κερδίσει με άνεση.

Ο Πούτιν δεν θα διεκδικήσει την προεδρία ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενιαία Ρωσία, αν και έχει την πλήρη υποστήριξή του, αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, δήλωσε ο Αντρέι Τούρτσακ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος αυτού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές του κόμματος θα λάβουν ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Τούρτσακ, σύμφωνα πάντα με το RIA, σημειώνοντας πως ο Πούτιν υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Ενιαίας Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Μιρόνοφ, υψηλόβαθμος πολιτικός από το κόμμα Δίκαιη Ρωσία που υποστηρίζει τον Πούτιν, δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, πως ο Πούτιν θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και πως θα συγκεντρωθούν υπογραφές για την υποστήριξή του.

Για τον 71χρονο Πούτιν, οι εκλογές είναι μια τυπική διαδικασία: με την υποστήριξη του κράτους, των κρατικών μέσων ενημέρωσης και σχεδόν χωρίς καμία δημόσια εναντίωση από το κατεστημένο, θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει.

«Έχει αποκαταστήσει την τάξη, την εθνική υπερηφάνεια και μέρος της βαρύτητας που είχε χάσει η Ρωσία»

Υποστηρικτές του Πούτιν λένε πως έχει αποκαταστήσει την τάξη, την εθνική υπερηφάνεια και μέρος της βαρύτητας που είχε χάσει η Ρωσία την περίοδο του χάους που συνόδευσε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και πως ο πόλεμός του στην Ουκρανία -τον οποίο ο Πούτιν αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”- είναι δικαιολογημένος.

Μια πολύχρονη καταστολή αντιπάλων και επικριτών που έχει ενισχυθεί με γενικευμένους νέους νόμους περί “ψευδών ειδήσεων” και “δυσφήμησης του στρατού” είχε ως αποτέλεσμα επικριτές και αντίπαλοι στον πόλεμο να καταδικάζονται σε μακρές ποινές φυλάκισης ή να διαφεύγουν στο εξωτερικό καθώς ο χώρος για διαφωνία συρρικνώνεται σταθερά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos