Τωρα: Η ρωσική Βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για χρήση στρατού στο εξωτερικό

Τωρα: Η ρωσική Βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για χρήση στρατού στο εξωτερικό

Η Ρωσική Βουλή υποστηρίζει την έκκληση του Πούτιν να στείλει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό ως ειρηνευτικές δυνάμεις. Russian Council backs Putin’s appeal to send Russian Armed Forces abroad as peacekeepers MORE: https://t.co/IDRUPePUcv pic.twitter.com/B4PScvaCBE — RT (@RT_com) February 22, 2022 Η Άνω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου έδωσε άδεια στον στρατό της χώρας να αναπτυχθεί

Η Ρωσική Βουλή υποστηρίζει την έκκληση του Πούτιν να στείλει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό ως ειρηνευτικές δυνάμεις.

Η Άνω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου έδωσε άδεια στον στρατό της χώρας να αναπτυχθεί στο εξωτερικό, μετά από αίτημα την Τρίτη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση ελήφθη αφού η Ρωσία αναγνώρισε τις αποσχισθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR) στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από την ψηφοφορία, εκπρόσωποι των επιτροπών δήλωσαν ότι υποστήριξαν την εξουσιοδότηση, προτείνοντας ότι τα στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν στο Ντονμπάς ως ειρηνευτικές δυνάμεις. Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι τα στρατεύματα θα «δημιουργήσουν κανονικές συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια» εκεί.

Russian parliament grants Putin right to deploy military abroad

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναγνώρισης του DPR και του LPR τη Δευτέρα, ο Πούτιν υπέγραψε διμερείς συνθήκες φιλίας και συνεργασίας με κάθε δημοκρατία.

Οι συνθήκες επικυρώθηκαν την Τρίτη και από τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, καθώς και από τα νομοθετικά σώματα στο DPR και το LPR. Ο Πούτιν εξήγησε την απόφασή του σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργότερα μέσα στην ημέρα, απορρίπτοντας την ευθύνη στο Κίεβο και ισχυριζόμενος ότι οι ουκρανικές αρχές προσπαθούσαν να τερματίσουν τη σύγκρουση πολλών ετών με τη βία και όχι μέσω διαπραγματεύσεων.

«Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις – θέλουν να ξεκινήσουν ένα Blitzkreig», είπε ο Πούτιν. «Κάθε μέρα συγκεντρώνουν στρατεύματα στο Ντονμπάς».

ΠΗΓΗΠηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν