Τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από ένα χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από ένα χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένας αστροναύτης της NASA και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη την Τετάρτη (27/09), αφού παρέμειναν στο διάστημα για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Αμερικανός αστροναύτης Φρανκ Ρούμπιο και οι κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόπιεφ και Ντμίτρι Πέτελιν προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν, με μια κάψουλα Σογιούζ. Η συγκεκριμένη κάψουλα αντικατέστησε

KAZAKHSTAN-RUSSIA-US-SPACE-LANDING

Ένας αστροναύτης της NASA και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη την Τετάρτη (27/09), αφού παρέμειναν στο διάστημα για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Αμερικανός αστροναύτης Φρανκ Ρούμπιο και οι κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόπιεφ και Ντμίτρι Πέτελιν προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν, με μια κάψουλα Σογιούζ. Η συγκεκριμένη κάψουλα αντικατέστησε το αρχικό τους όχημα όταν αυτό χτυπήθηκε από διαστημικά σκουπίδια και έχασε όλο το ψυκτικό του υγρό.

Ο Αμερικανός αστροναύτης Φρανκ Ρούμπιο κατέρριψε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο συνεχές χρονικό διάστημα που πέρασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έτσι, αντί να παραμείνει εκεί 180 μέρες όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, παρέμεινε 371 μέρες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Μαρκ Βάντε Χέι για τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής Αμερικανού αστροναύτη σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Η Ρωσία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ των 437 ημερών, το οποίο καταγράφηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

(ROSCOSMOS / AFP)

Ο 47χρονος Ρούμπιο, στρατιωτικός γιατρός και πιλότος ελικοπτέρου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι αν γνώριζε ότι η παραμονή του στον διαστημικό σταθμό θα ήταν διπλάσια από την προγραμματισμένη, πιθανότατα θα είχε αρνηθεί την αποστολή. Εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής στο διάστημα, ο Ρούμπιο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην αποφοίτηση των δύο παιδιών του.

Συνολικά, ο Ρούμπιο και οι δυο κοσμοναύτες συμπλήρωσαν 5.963 τροχιές γύρω από τη Γη, σύμφωνα με τη NASA.

ΠΗΓΗ: AP News

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos