Το Web Summit επιστρέφει στη Λισαβόνα με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη και «λαβωμένο» από τη Γάζα

Το Web Summit επιστρέφει στη Λισαβόνα με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη και «λαβωμένο» από τη Γάζα

Από τη Δευτέρα η Λισαβόνα γίνεται η τεχνολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης καθώς ξεκινά το τεχνολογικό συνέδριο Web Summit τις εργασίες του. Όπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης θα βρεθεί στο επίκεντρο των πολλών και ενδιαφερόντων συνεδρίων οι οποίες θα τρέξουν στο Altice Arena και τους χώρους γύρω από αυτήν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. To

websummit

Από τη Δευτέρα η Λισαβόνα γίνεται η τεχνολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης καθώς ξεκινά το τεχνολογικό συνέδριο Web Summit τις εργασίες του. Όπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης θα βρεθεί στο επίκεντρο των πολλών και ενδιαφερόντων συνεδρίων οι οποίες θα τρέξουν στο Altice Arena και τους χώρους γύρω από αυτήν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. To Web Summit πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 2.300 νεοφυείς επιχειρήσεις και περισσότερους από 70.000 ανθρώπους στις 13-16 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα είναι μεταξύ άλλων: η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση, η Δημιουργία Περιεχομένου, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, η υγεία, η ψηφιακή οικονομία, ΜΜΕ και marketing, ο αθλητισμός, κτλ. 

To Web Summit σε σύγχυση μετά το σχόλιο του διοργανωτή για το Ισραήλ

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά από πολλές αντιδράσεις ο Paddy Cosgrave, διευθύνων σύμβουλος και συνδημιουργός του Web Summit, αφού αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας απέσυραν τη συμμετοχή τους από το επερχόμενο ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας της εταιρείας λόγω των σχολίων του για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Δυστυχώς, τα προσωπικά μου σχόλια έχουν αποπροσανατολίσει από την εκδήλωση και τις προσπάθειες της ομάδας μας, τους χορηγούς μας, τις νεοφυείς επιχειρήσεις μας και τους ανθρώπους που συμμετέχουν», ανέφερε ο Cosgrave σε δήλωσή του στο CNN. «Ζητώ και πάλι ειλικρινά συγγνώμη για κάθε πληγή που προκάλεσα».

Η παραίτησή του έρχεται μετά τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο X (πρώην Twitter) και ανάμεσα στα άλλα, έγραψε στις 13 Οκτωβρίου: «Τα εγκλήματα πολέμου είναι εγκλήματα πολέμου ακόμη και όταν διαπράττονται από συμμάχους και πρέπει να λέγονται έτσι όπως ακριβώς είναι». Ο Cosgrave κατήγγειλε επίσης τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς που σκότωσαν περίπου 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Μετά την ανάρτηση, ο Γκάρι Ταν, επικεφαλής του Y Combinator της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι δεν θα πάει πλέον.

«Αρνούμαι να εμφανιστώ στο Web Summit και ακυρώνω την εμφάνισή μου», έγραψε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. «Καταδικάζω τη Χαμάς και προσεύχομαι για ειρήνη για τον ισραηλινό και τον παλαιστινιακό λαό».

Ο Ντέιβιντ Μάρκους, πρώην πρόεδρος της Paypal και επικεφαλής κρυπτονομισμάτων στο Facebook, και ο Όρι Γκόσεν, συνδιευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης AI21 Labs, αποχώρησαν επίσης από το συνέδριο.

«Εμείς στην AI21 δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια απρέπεια και ηθική χρεοκοπία», δήλωσε ο Γκόσεν, ο οποίος επρόκειτο να δώσει κεντρική ομιλία.

Ο Ντορ Σαπίρα, πρεσβευτής του Ισραήλ στην Πορτογαλία, έγραψε στο LinkedIn ότι είπε στον δήμαρχο της Λισαβόνας ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για τον Παγκόσμιο Ιστό «λόγω των εξωφρενικών δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου του συνεδρίου Πάντυ Κόσγκρεϊβ».

«Δεκάδες εταιρείες έχουν ήδη ακυρώσει τη συμμετοχή τους σε αυτό το συνέδριο και ενθαρρύνουμε κι άλλες να το πράξουν», πρόσθεσε. 

Το Web Summit ιδρύθηκε το 2012 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας όταν ο Paddy Cosgrave και οι συνεργάτες του ήθελαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που θα παρουσιάζονται όλα τα startups.

Το 2015 μεταφέρθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας όπου και απέκτησε τη μόνιμη έδρα του. Η διάσκεψη κορυφής του Τεχνολογικού κόσμου έχει περιγραφεί ως η πιο σημαντική τεχνολογική εκδήλωση στον πλανήτη.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos