Το Spotify έκλεισε νέα συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience” – Λέγεται ότι άγγιξε τα 250 εκατ. δολάρια

Το Spotify έκλεισε νέα συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience” – Λέγεται ότι άγγιξε τα 250 εκατ. δολάρια

Το Spotify έκλεισε νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience”, η οποία λέγεται ότι κοστίζει έως και 250 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η δημοφιλής εκπομπή του Rogan θα είναι πλέον διαθέσιμη και σε άλλες πλατφόρμες. Εκτός από τη διαθεσιμότητα στο Spotify, η εκπομπή του Rogan θα είναι

Music Spotify

Το Spotify έκλεισε νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience”, η οποία λέγεται ότι κοστίζει έως και 250 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η δημοφιλής εκπομπή του Rogan θα είναι πλέον διαθέσιμη και σε άλλες πλατφόρμες.

Εκτός από τη διαθεσιμότητα στο Spotify, η εκπομπή του Rogan θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Apple Podcasts, Amazon Music και YouTube. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναθεωρημένης στρατηγικής του Spotify να παραιτηθεί από τα αποκλειστικά δικαιώματα streaming υπέρ της ευρύτερης διανομής, την οποία η εταιρεία ξεκίνησε το 2023. Η Wall Street Journal ανέφερε πρώτη την ανανέωση του Spotify με τον Rogan.

Το Spotify δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον Rogan και την ομάδα του «για να συνεχίσει να μεγαλώνει το κοινό της εκπομπής σε όλες τις πλατφόρμες». Σύμφωνα με το νέο σύμφωνο, το Spotify θα αναλάβει τη διανομή και τις πωλήσεις διαφημίσεων για το podcast. Ο Rogan θα λαμβάνει μια εγγυημένη ελάχιστη αμοιβή από το Spotify καθώς και ένα μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα.

Το “The Joe Rogan Experience” έγινε αποκλειστικό στο Spotify στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το 2020, η οποία, όπως επιβεβαίωσαν πηγές, αξίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για 3,5 χρόνια. Η εκπομπή του Rogan ήταν η πιο δημοφιλής εκπομπή στην πλατφόρμα τα τελευταία τρία χρόνια.

«Για περισσότερα από τρία χρόνια, το ‘The Joe Rogan Experience’ είναι σταθερά το νούμερο ένα podcast σε όλο τον κόσμο», δήλωσε το Spotify. Σύμφωνα με την έρευνα της Edison Research για το τρίτο τρίμηνο του 2023 σχετικά με τα podcast που ακούγονται περισσότερο, το “The Joe Rogan Experience” κατέλαβε την πρώτη θέση για την περίοδο αυτή. Επιπλέον, το “JRE” ήταν το νούμερο 2 podcast με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα για γυναίκες 13 ετών και άνω στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Edison.

Ο κωμικός-ηθοποιός που μετατράπηκε σε podcaster προσκαλεί τακτικά «προκλητικούς» καλεσμένους στο “JRE” – και ο Rogan και το Spotify έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις για καποιες εκπομπές. Αυτό περιελάμβανε μποϊκοτάζ του Spotify από διάφορους μουσικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Neil Young και Joni Mitchell στις αρχές του 2022, λόγω των επεισοδίων του Rogan κατά των εμβολίων.

Ο Rogan έχει επίσης δεχθεί πυρά για την προώθηση «αντισημιτικών μεθόδων» αλλά και για το σχόλιό του προς τον καλεσμένο Tom Segura ότι «ίσως θα έπρεπε να πας να πυροβολήσεις τους άστεγους». Στις αρχές του 2022, το Spotify απέσυρε 70 επεισόδια του “The Joe Rogan Experience” στα οποία ο οικοδεσπότης είχε πει τη N word (nigga – νέγρος, μαύρος). Ο Rogan χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τη χρήση του όρου «πολιτικό χτύπημα».

Πηγή: Variety

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos