Το Facebook παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της τηλεργασίας

Το Facebook παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της τηλεργασίας

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρία θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν την τηλεργασία για το υπόλοιπο του έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα όμως εξήγησε το όραμά του για το μέλλον της τηλεργασίας και του εργασιακού χώρου.

«Τα επόμενα 5-10 χρόνια, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το 50% των ανθρώπων μας να εργάζονται εξ αποστάσεως, αλλά θα φτάσουμε εκεί με μετρημένο τρόπο. Νομίζω ότι το Facebook θα είναι η πιο προχωρημένη εταιρεία στην τηλεργασία, στην κλίμακα μας και εργαζόμαστε με ένα προσεκτικό και υπεύθυνο σχέδιο για να το κάνουμε αυτό», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ στο μήνυμά του.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής του τμήματος επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) του Facebook, Andrew Bozworth, ανάρτησε ένα σύντομο βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter, για το πώς θα είναι η τηλεργασία σε περιβάλλον μικτής πραγματικότητας, που ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός AR και VR.

«Καθώς σχεδιάζουμε την ενίσχυση της τηλεργασίας και της παραγωγικότητας, χρησιμοποιούμε μικτή πραγματικότητα που βασίζεται σε υπάρχουσες τεχνολογίες όπως είναι το Passthrough, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κινούνται μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου», έγραψε σε ένα tweet ο Bozworth. Το βίντεο δείχνει έναν άνθρωπο να πληκτρολογεί και να «κινείται» ανάμεσα σε τρεις οθόνες μέσα σε ένα περιβάλλον μικτής πραγματικότητας.

Σε ανάρτησή της στο blog, η εταιρία περιγράφει λεπτομερώς πώς θα είναι οι χώροι εργασίας στο μέλλον και εξηγεί τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός δυναμικού χώρου εργασίας που θα αξιοποιεί διάφορες καινοτόμες τεχνολογίες για να προσφέρει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον εργασίας στους χρήστες.

«Αυτό μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ταλέντα που βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών τεχνολογικών κόμβων των μεγάλων πόλεων και αυτό θα βοηθήσει να δώσουμε περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ μας βοηθά επίσης να χτίσουμε μια πιο διαφορετική εταιρεία», αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Η θεραπευτική επίδραση των «μεταθανάτιων επισκέψεων»

Ο Ίαν και η Μισέλ Χορν ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι που ήταν παντρεμένο σχεδόν 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *