Το «AI» στέφθηκε και επίσημα ως «λέξη της χρονιάς» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη «κατέκτησε» ήδη τις συνομιλίες μας

Το «AI» στέφθηκε και επίσημα ως «λέξη της χρονιάς» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη «κατέκτησε» ήδη τις συνομιλίες μας

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν η Τεχνητή Nοημοσύνη θα κατακτήσει τον κόσμο, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη κατακτήσει τις συνομιλίες μας. Το «AI» στέφθηκε επίσημα ως «λέξη της χρονιάς» από το Collins Dictionary. Η ακριβής έννοια του «AI» είναι «η μοντελοποίηση των ανθρώπινων νοητικών λειτουργιών από προγράμματα υπολογιστών», μια συντομογραφία δηλαδή για την

Biden AI

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν η Τεχνητή Nοημοσύνη θα κατακτήσει τον κόσμο, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη κατακτήσει τις συνομιλίες μας.

Το «AI» στέφθηκε επίσημα ως «λέξη της χρονιάς» από το Collins Dictionary.

Η ακριβής έννοια του «AI» είναι «η μοντελοποίηση των ανθρώπινων νοητικών λειτουργιών από προγράμματα υπολογιστών», μια συντομογραφία δηλαδή για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Η χρήση της λέξης όπως παρακολουθείται μέσω του Collins Corpus είναι πάντα ενδιαφέρουσα και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αυτό ήταν και το σημείο συζήτησης του 2023», δήλωσε ο Alex Beecroft, διευθύνων σύμβουλος της Collins.

Στη σύντομη λίστα για τη λέξη της χρονιάς, το Collins κατέταξε την Τεχνητή Νοημοσύνη ακριβώς πάνω από τις λέξεις «greedflation» («πληθωρισμός της απληστίας») και «Nepo Baby»(«Παιδιά διασήμων»).

Αναλύοντας μια βάση δεδομένων 20 δισεκατομμυρίων λέξεων από ιστότοπους, εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η χρήση της λέξης AI είχε επιταχυνθεί παράλληλα με τις συζητήσεις για την τεχνολογία

Ο κ. Beecroft πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη επικεντρώθηκε φέτος σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που αναπτύχθηκε και έγινε γρήγορα τόσο πανταχού παρούσα και ενσωματώθηκε στη ζωή μας όσο το email, το streaming ή οποιαδήποτε άλλη άλλοτε φουτουριστική, πλέον καθημερινή τεχνολογία».

Ωστόσο, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν ήταν το μόνο πράγμα στο μυαλό των ανθρώπων φέτος, καθώς λέξεις που σχετίζονται με την υγεία, τη λαϊκή κουλτούρα και τα οικονομικά έκαναν μια ισχυρή εμφάνιση στη σύντομη λίστα του Collins. 

ΠΗΓΗ: DailyMail

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos