Το φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού άρχισε να χορηγείται στη Σερβία

Το φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού άρχισε να χορηγείται στη Σερβία

07/02/2022 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας Η Σερβία γίνεται η πρώτη χώρα στην ηπειρωτική Ευρώπη που παραλαμβάνει το φάρμακου Paxlovid κατά του COVID-19 που παρασκευάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer. Η πρώτη παρτίδα του αντιϊκού αυτού φαρμάκου έφτασε σήμερα το πρωί στη χώρα και ξεκίνησε η διανομή στα Κέντρα Υγείας, ανακοινώθηκε από το σερβικό

07/02/2022 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η Σερβία γίνεται η πρώτη χώρα στην ηπειρωτική Ευρώπη που παραλαμβάνει το φάρμακου Paxlovid κατά του COVID-19 που παρασκευάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer. Η πρώτη παρτίδα του αντιϊκού αυτού φαρμάκου έφτασε σήμερα το πρωί στη χώρα και ξεκίνησε η διανομή στα Κέντρα Υγείας, ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Υγείας.

«Το Paxlovid είναι ένα αντιϊκό φάρμακο που περιέχει τα συστατικά ritonavir και nirmatrelvir, προορίζεται για στοματική χρήση και ενδείκνυται για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19 σε ενήλικες οι οποίοι έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά κλινική εικόνα.

Συνιστάται η έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής εντός των πρώτων πέντε ημερών από την εκδήλωση των συμπτωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου. Στην Σερβία χρησιμοποιούνται άλλα δύο φάρμακα κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για το κινεζικό Favipiravir που χορηγείται σε ασθενείς με COVID από τον Ιούλιο του 2021 και το αμερικανικό φάρμακο της Merc που έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021.

Από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 1,779,782 κρούσματα ενώ 14,054 ασθενείς απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου Sars-Cov2. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 0,79%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν