Το ρομπότ Da Vinci βοήθησε σε μια πρωτοποριακή ιατρική επέμβαση

Το ρομπότ Da Vinci βοήθησε σε μια πρωτοποριακή ιατρική επέμβαση

Στο Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο της Βαρσοβίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη θωρακική επέμβαση στην Πολωνία με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού, του ρομποτικού συστήματος Da Vinci. “Μεγάλη ακρίβεια, χαμηλή επεμβατικότητα και ταχύτερη ανάρρωση – πρόκειται για μια πρωτοποριακή θωρακική χειρουργική με το ρομπότ Da Vinci” – αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ από την Πολωνική Τηλεόραση TVP3 της Βαρσοβίας. “Είναι η πρώτη τέτοιου

Στο Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο της Βαρσοβίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη θωρακική επέμβαση στην Πολωνία με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού, του ρομποτικού συστήματος Da Vinci. “Μεγάλη ακρίβεια, χαμηλή επεμβατικότητα και ταχύτερη ανάρρωση – πρόκειται για μια πρωτοποριακή θωρακική χειρουργική με το ρομπότ Da Vinci” – αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ από την Πολωνική Τηλεόραση TVP3 της Βαρσοβίας. “Είναι η πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση στην Πολωνία, και όταν πρόκειται για ιατρικά κέντρα στον κόσμο, είναι λίγα που μπορούν και εκτελούν τέτοιες επεμβάσεις. Έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνουμε μέλος μιας τέτοιας ελίτ ομάδας”, δήλωσε ο στρατηγός και καθηγητής Grzegorz Gielerak, διευθυντής του Στρατιωτικού Ιατρικού Ινστιτούτου.

Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με πολλούς βραχίονες, οι οποίοι χειρουργούν στο στήθος μέσω σωλήνων διαμέτρου χιλιοστών. «Ο χειριστής δεν είναι πλέον σε άβολη θέση με το σώμα του ασθενούς· κάθεται πίσω από την κονσόλα, όπου έχει μια μεγεθυμένη, ακίνητη εικόνα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Δρ. Jacek Doniec, επικεφαλής του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής. Το νοσοκομείο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής περίπου 200 ρομποτικές επεμβάσεις.

Πηγή: TVP3 WARSAW

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν