Το ρομποτικό σκάφος Peregrine επιστρέφει στη Γη

Το ρομποτικό σκάφος Peregrine επιστρέφει στη Γη

Το ρομποτικό σκάφος Peregrine επιστρέφει στη Γη και αναμένεται να καεί στη γήινη ατμόσφαιρα στις 18 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Astrobotic. Το Peregrine κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 390.000 χιλιομέτρων από τη Γη και έχει πάρει ήδη το δρόμο της επιστροφής. Το ρομποτικό σκάφος παρουσίασε κρίσιμη απώλεια καυσίμου λίγες ώρες μετά την εκτόξευσή του,

FILES-US-SPACE-ULA-ASTROBOTIC-VULCAN CENTAUR

Το ρομποτικό σκάφος Peregrine επιστρέφει στη Γη και αναμένεται να καεί στη γήινη ατμόσφαιρα στις 18 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Astrobotic. Το Peregrine κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 390.000 χιλιομέτρων από τη Γη και έχει πάρει ήδη το δρόμο της επιστροφής. Το ρομποτικό σκάφος παρουσίασε κρίσιμη απώλεια καυσίμου λίγες ώρες μετά την εκτόξευσή του, γεγονός που έκανε την επιχείρηση αδύνατη και έτσι η Astrobotic αποφάσισε να το επιστρέψει στη Γη.

Η Astrobotic ανέφερε ότι η διαρροή έχει επιβραδυνθεί, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, διότι έχει δαπανηθεί τόσο πολύ που η πίεση της δεξαμενής έχει μειωθεί σημαντικά. Η διαρροή αυτή συνεχίζει να μεταβάλλει την τροχιά του Peregrine και το Κέντρο Ελέγχου Αποστολών εξετάζει πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

«Το να στείλουμε ένα διαστημόπλοιο στη Σελήνη δεν είναι εύκολο», ανέφερε η επιστημονική συνεργάτης της NASA Νίκι Φοξ σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Συγχαίρω τη σκληρή δουλειά, την ανθεκτικότητα και τη δέσμευση της Astrobotic καθώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αποστολής της. Με κάθε επαναστατική καινοτομία έρχονται ανταμοιβές και κίνδυνοι», έγραψε η Φοξ.

Η αποστολή Peregrine αποτελεί μέρος ενός προγράμματος της NASA που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες να στείλουν κυβερνητικά και εμπορικά ωφέλιμα φορτία στο διάστημα και στη σεληνιακή επιφάνεια. Η Astrobotic φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει την πρώτη ομαλή προσελήνωση στο φεγγάρι μετά την τελευταία αποστολή Apollo το 1972.

ΠΗΓΗ: NPR

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos