Το ντόμινο κατάρρευσης της Τουρκίας παρασύρει και το ψευδοκράτος…

Το ντόμινο κατάρρευσης της Τουρκίας παρασύρει και το ψευδοκράτος…

Το άρμα της παραπαίουσας οικονομίας της Τουρκίας στο οποίο είναι συνδεδεμένοι και εξαρτιόνται από αυτό οι κάτοικοι του ψευδοκράτους των κατεχομένων, έχει παρασύρει και την οικονομία του ψευδοκράτους και οι τουρκοκύπριοι είναι σε απόγνωση. Το μεγάλο τους πρόβλημα ακούει στο όνομα «πληθωρισμός», αφού πλέον έχει σοβαρές συνέπειες στην τσέπη και την αγοραστική τους δύναμη. Ακόμη

Το άρμα της παραπαίουσας οικονομίας της Τουρκίας στο οποίο είναι συνδεδεμένοι και εξαρτιόνται από αυτό οι κάτοικοι του ψευδοκράτους των κατεχομένων, έχει παρασύρει και την οικονομία του ψευδοκράτους και οι τουρκοκύπριοι είναι σε απόγνωση.

Το μεγάλο τους πρόβλημα ακούει στο όνομα «πληθωρισμός», αφού πλέον έχει σοβαρές συνέπειες στην τσέπη και την αγοραστική τους δύναμη. Ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Helena Smith του The Guardian στα κατεχόμενα της Κύπρου διαπίστωσε πως η οργή ξεχειλίζει και πως οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένοι με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, και βγαίνουν στους δρόμους.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι αυξήσεις στα προϊόντα καλπάζουν και τραβούν την ανηφόρα και οι μισθοί μένουν οι ίδιοι, κάτι που συνεπάγεται ουσιαστική μείωση τους. Για παράδειγμα ο μισθός του δασκάλου έχει μειωθεί αναλογικά στο μισό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει μποϋκοτάζ ενώ η ομοσπονδία τους κάνει λόγο για μεγαλύτερες και σκληρότερες κινητοποιήσεις. Ο Σενέρ Ελτσίλ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δασκάλων δεν μασάει τα λόγια του: «Η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Ας μας αφήσει ήσυχους και να πάρει τη λίρα της να φύγει», λέει χαρακτηριστικά.

Sener Elcil in the teachers’ union of northern Cyprus.

Sener Elcil in the teachers’ union of northern Cyprus. Photograph: Helena Smith/the Guardian

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Helena Smith…

 

Helena Smith

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν