Το θρυλικό ιστιοφόρο “Shtandart”, στη Σύρο που προκαλεί θαυμασμό – Η ξεχωριστή ιστορία του

Το θρυλικό ιστιοφόρο “Shtandart”, στη Σύρο που προκαλεί θαυμασμό – Η ξεχωριστή ιστορία του

Τον θαυμασμό του κόσμου, που έσπευσε να βγάλει φωτογραφίες, προκάλεσε το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, το οποίο αποτελεί ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας. Είναι το πρώτο πλοίο του στόλου της Βαλτικής που επισκέφθηκε τη Σύρο και αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ερμούπολης. Το ιστιοφόρο Shtandart είναι ένα σπάνιο σκαρί με τεράστια ιστορία.

Τον θαυμασμό του κόσμου, που έσπευσε να βγάλει φωτογραφίες, προκάλεσε το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, το οποίο αποτελεί ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας. Είναι το πρώτο πλοίο του στόλου της Βαλτικής που επισκέφθηκε τη Σύρο και αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Το ιστιοφόρο Shtandart είναι ένα σπάνιο σκαρί με τεράστια ιστορία. Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, ναυπηγήθηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Το αντίγραφο της φρεγάτας κατασκευάστηκε το 1999 και έκτοτε ταξιδεύει στις θάλασσες ως εκπαιδευτικό πλοίο.

To Ρωσικό ιστιοφόρο “Shtandart”, ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, Τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής επισκέφθηκε την Σύρο και αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ερμούπολης με τον κόσμο να το θαυμάζει και τραβά συνεχώς φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα σπάνιο σκαρί με τεράστια ιστορία. Ναυπηγήθηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Το αντίγραφο της φρεγάτας κατασκευάστηκε το 1999 και έκτοτε ταξιδεύει στις θάλασσες ως εκπαιδευτικό πλοίο. Το ρωσικό ιστιοφόρο ξεκίνησε τη διεθνή ιστορικο – εκπαιδευτική του αποστολή στο Αιγαίο με την ονομασία «φλόγα του Τσεσμέ» το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου.

Η αποστολή διεξάγεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του έτους ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της αποστολής για πρώτη φορά θα ερευνηθούν αντικείμενα που αφορούν το ολίγο γνωστό ιστορικό γεγονός – την ύπαρξη το 18ο αιώνα στα ελληνικά νησιά του Νομού του Αρχιπελάγους της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Σχεδιάζονται τα ερευνητικά έργα στα νησιά παρουσίας των Ρώσων ναυτικών και επίσης υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης των ρωσικών πλοίων.

Παράλληλα θα γυριστεί ντοκιμαντέρ, η πρεμιέρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί στα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και της Ρωσίας. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής είναι όχι μόνο οι εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και τεχνοκριτικοί, αλλά για πρώτη φορά η ομάδα περιλαμβάνει τους νέους εξερευνητές – Ρώσους μαθητές και φοιτητές.

Το ιστορικό ιστιοφόρο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Το φετινό καλοκαίρι επισκέφθηκε αρκετά ελληνικά νησιά ενώ επόμενος σταθμός του είναι η Σαντορίνη.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν