Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε ο Αμερικανός εξερευνητής που είχε παγιδευτεί εννέα ημέρες σε σπήλαιο

Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε ο Αμερικανός εξερευνητής που είχε παγιδευτεί εννέα ημέρες σε σπήλαιο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Αμερικανού εξερευνητή που για εννέα ολόκληρες ημέρες βρισκόταν παγιδευμένος 1.000 μέτρα κάτω από το έδαφος, σε σπήλαιο της Τουρκίας. Πρόκειται για τον σπηλαιολόγο Μαρκ Ντίκι, 40 χρόνων που εμφάνισε προβλήματα υγείας, στο σπήλαιο Μόρκα στις 2 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς εξερευνητικής αποστολής. Αμέσως στήθηκε μία επιχείρηση διάσωσής του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Αμερικανού εξερευνητή που για εννέα ολόκληρες ημέρες βρισκόταν παγιδευμένος 1.000 μέτρα κάτω από το έδαφος, σε σπήλαιο της Τουρκίας.

Πρόκειται για τον σπηλαιολόγο Μαρκ Ντίκι, 40 χρόνων που εμφάνισε προβλήματα υγείας, στο σπήλαιο Μόρκα στις 2 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς εξερευνητικής αποστολής.

Αμέσως στήθηκε μία επιχείρηση διάσωσής του στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα. Οι διασώστες τα ξημερώματα ανέσυραν τον Αμερικανό εξερευνητή σε ασφαλές σημείο.

Ο 40χρονος εξερευνητής εγκλωβίστηκε αφού εμφάνισε προβλήματα στο στομάχι ενώ εξέταζε τα βάθη του σπηλαίου.

«Ο Μαρκ Ντίκι απεγκλωβίστηκε από την τελευταία έξοδο του σπηλαίου. Η επιχείρηση διάσωσής του ολοκληρώθηκε με επιτυχία» ανέφερε η Τουρκική Ομοσπονδία Σπηλαιολογίας.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos