Τη δυνατότητα της «εξαφάνισης» συνομιλιών θα προσφέρει στους χρήστες του το WhatsApp

Τη δυνατότητα της «εξαφάνισης» συνομιλιών θα προσφέρει στους χρήστες του το  WhatsApp

Όσοι χρησιμοποιούν τη δημοφιλή διαδικτυακή εφαρμογή ανταλλαγής γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων WhatsApp θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να «εξαφανίζουν» τις συνομιλίες τους με άλλους χρήστες, ελέγχοντας έτσι σε μεγαλύτερο βαθμό το ψηφιακό «αποτύπωμα» που αφήνουν στη συσκευή τους (και στο διαδίκτυο εν γένει) κατά τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης.

Η δυνατότητα της «εξαφάνισης» μηνυμάτων στο WhatsApp –το οποίο ανήκει στην εταιρεία του Facebook– θα παρέχεται στους χρήστες μετά από την αναβάθμιση της εφαρμογής και έπειτα από επιλογή της σχετικής ρύθμισης στη συσκευή τους. Η εν λόγω ρύθμιση επιτρέπει την αυτόματη διαγραφή (από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ) μηνυμάτων –μεταξύ δύο χρηστών ή μιας ομάδας ατόμων- 7 ημέρες μετά από την αποστολή τους.

Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως το Signal, το WhatsApp δεν προσφέρει στους χρήστες πολλές επιλογές ως προς τη διαχείριση του ψηφιακού τους «αποτυπώματος». Για παράδειγμα, όσοι χρησιμοποιήσουν την αναβαθμισμένη εφαρμογή, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν διαφορετικό χρονικό διάστημα αποθήκευσης των απεσταλμένων μηνυμάτων (μικρότερο των 7 ημερών) προκειμένου να τα «εξαφανίσουν» από τη συσκευή τους νωρίτερα, αν θέλουν. Ακόμη, η υπηρεσία της εφαρμογής εκτός από συνομιλίες διαγράφει «αυτόματα» φωτογραφίες και βίντεο.

«Ξεκινάμε με το διάστημα των 7 ημερών γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθησυχαστικό να ξέρει κάποιος ότι οι συνομιλίες του δεν παραμένουν στη συσκευή για πάντα, ενώ ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες (για συγκεκριμένο διάστημα)…

» Η λίστα με τα ψώνια ή η διεύθυνση ενός μαγαζιού που σου έστειλαν πριν από μερικές ημέρες θα είναι εκεί για όσο τη χρειάζεσαι και ύστερα εξαφανίζεται», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρίας σε διαδικτυακή ανάρτησή τους σε ένα ιστολόγιο.

«Ενώ είναι υπέροχο να κρατάμε αναμνήσεις από στιγμές που ζήσαμε με τους φίλους και την οικογένεια, τα περισσότερα από τα μηνύματα που στέλνουμε, δεν χρειάζεται να υπάρχουν για πάντα. Στόχος μας είναι κάνουμε τις συνομιλίες στο  WhatsApp να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις κουβέντες που έχουμε από κοντά (ο ένας με τον άλλον). Αυτό σημαίνει ότι (τα όσα λέμε μεταξύ μας) δεν είναι απαραίτητο να μένουν για πάντα», αναφέρει η εταιρία.

Η «εξαφάνιση» των μηνυμάτων στην εφαρμογή ισχύει  για τις συνομιλίες που ανταλλάσσονται μετά από την ενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης. Στα μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ των μελών μιας ομάδας, μόνο οι διαχειριστές των γκρουπ συζήτησης μπορούν να επιλέξουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της «εξαφάνισης» μηνυμάτων.

Η νέα δυνατότητα έρχεται να προστεθεί στην εφαρμογή αφότου συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που το WhatsApp εγκαινίασε μια υπηρεσία πραγματοποίησης αγορών, η οποία ενσωματώθηκε στο Facebook. Μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου, οι χρήστες μπορούν τώρα να στέλνουν μήνυμα σε μια επιχείρηση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, να «ξεφυλλίζουν» ψηφιακά καταλόγους με προϊόντα προς πώληση για να προμηθευτούν αυτό που θέλουν, χωρίς  καν να βγαίνουν από το WhatsApp. Αυτή η καινούρια υπηρεσία προσφέρει μια ανανέωση στην εταιρία ως προς την εξασφάλιση εσόδων, καθώς το WhatsApp θα μπορεί πλέον να χρεώνει τις εταιρίες που το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς.


Πηγή: The Guardian

Φωτογραφία: Associated Press

www.ert.gr

Check Also

Ο πρώτος δακτύλιος που δημιουργεί φεγγάρια γύρω από έναν εξωγήινο κόσμο

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πρώτο δακτύλιο με τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά φεγγάρια γύρω από έναν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *