Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Δευτέρα σηματοδοτεί το πρώτο βήμα του “χάρτη πορείας” από τους εθνικούς περιορισμούς στην Αγγλια. Ο Μπόρις Τζόνσον επισημανε ότι η χώρα αρχίζει να κινείται προς μια αίσθηση «κανονικότητας» καθώς τα σχολεία στην Αγγλία ετοιμάζονται να ανοίξουν αύριο.

Συμφωνα με τα νέα μέτρ , μάσκες προσώπου συστήνεται να φοριούνται από τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τάξεις, ενώ εισάγονται μαζικά τεστ ταχείας πλευρικής ροής , αρχικά τρια κατά την επιστροφή τους, ενώ θα γίνονται δυο από τους γονείς στο σπίτι κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τα σχολεία σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι νεότεροι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στο σχολείο στη Σκωτία και την Ουαλία. Όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκωτία θα επιστρέψουν στην τάξη από τις 15 Μαρτίου.

Μείωση κατά 45% καταγράφουν στην χώρα οι ημερήσιοι θάνατοι. 158 σημειώθηκαν χθες και 6040 κρούσματα μειωμένα κατα 19% σε σύγκριση με το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά, 21.796.278 άτομα έχουν εμβολιαστεί και 1.090.840 άτομα έχουν ήδη λαβει την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Επιπλεον η βασίλισσα Ελιςσάβετ αναμένεται σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα να επαινέσει τη δύναμη της Κοινοπολιτείας στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας σε μια ομιλία που θα μεταδόθει σήμερα, αποτίοντας φόρο τιμής στον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες σε όλη την οικογένεια των εθνών έχουν ενώθει ως απάντηση κατα της πανδημίας.

Λονδίνο- Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

Νέο Σοκ : Ο ιός «Τσαπάρε» προέρχεται από ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν έχει θεραπεία

Για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε πως ο θανατηφόρος ιός «Τσαπάρε» που προέρχεται από ζώα μπορεί να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *