Τα σχέδια της Ford στην Κολωνία: 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Τα σχέδια της Ford στην Κολωνία: 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

Η εταιρεία Ford σκοπεύει να παράγει 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στην Κολωνία. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την ανακοίνωση στα εγκαίνια του νέου της εργοστασίου. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Explorer, το οποίο βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (MEB) που έχει αναπτύξει για τέτοια οχήματα η Folkswagen, αναμένεται να βγει από το ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ford στα κεντρικά

Η εταιρεία Ford σκοπεύει να παράγει 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στην Κολωνία. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την ανακοίνωση στα εγκαίνια του νέου της εργοστασίου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Explorer, το οποίο βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (MEB) που έχει αναπτύξει για τέτοια οχήματα η Folkswagen, αναμένεται να βγει από το ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ford στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην Κολωνία, στην περιοχή Νίχλ, αργότερα φέτος. Έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κόστος δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα εμφανιστεί το επόμενο έτος. Η πλήρης αξιοποίηση της δυναμικότητας του κέντρου πρόκειται να επιτευχθεί μόλις αυξηθεί η παραγωγή.

Η παραγωγή και η τεχνολογία είναι φιλικές προς το περιβάλλον

Το εργοστάσιο θα είναι ένα από τα πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον σε ολόκληρη τη βιομηχανία, ανακοίνωσε σήμερα (12.06.2023) Δευτέρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μπιλ Φορντ παρουσία του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής που χρησιμοποιεί επίσης αυτοδιδακτικά μηχανήματα και αυτόνομα συστήματα μεταφοράς και επιτρέπει τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Στόχος του είναι η παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για αυτό προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τις παλαιότερες δηλώσεις, οι Αμερικανοί θέλουν να πωλούν περισσότερα από 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στην Ευρώπη από το 2026. Η ευρωπαϊκή επιχείρηση αποτελεί το μεγαλύτερο εργοτάξιο του αμερικανικού ομίλου.

Σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να χαθούν τα επόμενα χρόνια, καθώς θα χρειάζονται λιγότεροι εργαζόμενοι για την κατασκευή ηλεκτρονικών αυτοκινήτων και η ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον.

Μια μακρά ιστορία στη Γερμανία

Η εταιρεία Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει παρουσία στη Γερμανία εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Τον Αύγουστο του 1925, η Ford Motor Company καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στο γερμανικό εμπορικό μητρώο.

Το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 1931 και βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα επιτεύγματα της γερμανικής μηχανικής. Το 1970, δημιουργήθηκε ένα εργοστάσιο στο Σάαρλουις, όπου συναρμολογείται ακόμη και σήμερα το συμπαγές μοντέλο Focus. Η σταδιακή παύση της παραγωγής του έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το εργοστάσιο της Κολωνίας έχει υποστεί μαζική μείωση του εργατικού δυναμικού του. Πρόσφατα, 14.000 άτομα εργάζονταν για τη Ford στην πόλη, από 18.000 πριν από τρία χρόνια. Πέρυσι, περίπου 84.000 οχήματα του μοντέλου Fiesta βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής στην Κολωνία. Πριν από την πανδημία του Covid 19, ο αριθμός τους ήταν 244.000.

Πηγή: DW

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos