ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

  Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ μετά την προσφορά της Αθήνας για στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ελλάδα. Πρόκειται για διοίκηση της επιχείρησης από το στρατηγείο της Λάρισας και όχι εν πλω. Οι χώρες που ήταν θετικές για τον ρόλο της Ελλάδας ήταν

 

Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ μετά την προσφορά της Αθήνας για στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ελλάδα.

Πρόκειται για διοίκηση της επιχείρησης από το στρατηγείο της Λάρισας και όχι εν πλω. Οι χώρες που ήταν θετικές για τον ρόλο της Ελλάδας ήταν η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Ήταν μια καλά σχεδιασμένη ενέργεια της Ελληνικής κυβέρνησης , που άφησε καλές εντυπώσεις στους ομολόγους της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την εξέλιξη ,  θετικοί είναι και οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο στρατηγείο της συμμαχίας στην Θεσσαλονίκη .
Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Ζοζεπ Μπορελ έλεγε , η επιχείρηση κατά των Χούθι θα ονομάζεται με την ελληνική λέξη Ασπίδες και εξηγούσε ότι θα έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η δράση της θα είναι ανάλογη με την απειλή.

Δηλαδή οι δυνάμεις θα επέμβουν μόλις αντιληφθούν απειλή. Τέλος, ο κ. Μπορέλ σημείωνε ότι ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις 19 Φεβρουαρίου.

Επί του πεδίου ,πέραν του στρατηγείου στη Λάρισα θα πάει στην Ερυθρά θάλασσα, η φρεγάτα «Ύδρα» με αντί – drones συστήματα και με επίλεκτους άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) .

Αν σκεφτεί κανείς τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή , θα δικαιολογούσε την Ελληνική παρουσία . Και όμως βρέθηκαν πολιτικά κόμματα, πέρα του ΚΚΕ που διαφωνούν .
Να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο των ποντοπόρων πλοίων στην ναυτιλία και θίγεται άμεσα.

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos