Ροή ειδήσεων

Τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν μένοντας στο σπίτι

Τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν μένοντας στο σπίτι

Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων με σκοπό την προστασία από τον νέο κορονοϊό κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για όλους μας, πολύ περισσότερο για τα παιδιά. Γνωρίζοντας τη σημασία της δημιουργικής τους απασχόλησης με τη χρήση της τεχνολογίας, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και ψυχαγωγικούς σκοπούς, το ert.gr παρουσιάζει δραστηριότητες και προτάσεις φορέων που προωθούν την επιστήμη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό και υπόσχονται να κάνουν την υποχρεωτική παραμονή των παιδιών στο σπίτι πιο ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη ως προς την απόκτηση νέων γνώσεων.

ΝΟΗΣΙΣ

 

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ καλεί τους φίλους του να συμμετέχουν σε επιστημονικά ταξίδια και να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις του παρελθόντος:

  • Μέσα από την παρουσίαση των στερεοσκοπικών (3D) φωτογραφιών των εκθεμάτων του (προσφέροντας και ειδικό βίντεο με οδηγίες για την κατασκευή τρισδιάστατων γυαλιών).

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

  • Με μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες animation, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια με βασικούς ήρωες δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Οδυσσέα, και τον νεαρό επιστήμονα Dr Noesis.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

  • Με την εγκυκλοπαίδεια τεχνολογίας wiki. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει το ιστορικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αρμόδιοι του ΝΟΗΣΙΣ παρέχοντας πληροφορίες για συγκεκριμένες τεχνολογίες, καθώς και για τα εκθέματα του Μουσείου.

Περισσότερα για τις θεματικές ενότητες και το περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας θα βρείτε  εδώ.

  • Μέσα από παρουσιάσεις (σε βίντεο) επιστημονικών πειραμάτων από τους ειδικούς του ΝΟΗΣΙΣ. Περισσότερες πληροφορίες: εδώ
  • Μέσα από εικονικές περιηγήσεις στις  περιοδικές εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ

Έκθεση φωτογραφίας «Τιθασεύοντας το φως»
και εικονική περιήγηση 
Έκθεση υπολογιστών «Compute-R-evolution»
και εικονική περιήγηση 
Έκθεση Αρχαίας Κινέζικης Επιστήμης και Τεχνολογίας
και εικονική περιήγηση 
Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
και εικονική περιήγηση 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις διαδικτυακές προτάσεις του ΝΟΗΣΙΣ επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Ίδρυμα Ευγενίδου

Με μοναδική προϋπόθεση τη δυνατότητα χρήσης υπολογιστή και σύνδεσης στο διαδίκτυο, το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, από όλη την Ελλάδα, τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιλεγμένα online εργαστήρια.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια είναι ολιγομελή και για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σε αυτά. Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους αριθμούς 210 9469 662 και 210 9469 663, καθημερινά 9:30- 16:30.

Η έναρξη εγγραφών ξεκίνησε την Τετάρτη 1 Απριλίου. Οι θεματικές των εργαστηρίων (που ξεκινούν από τη Δευτέρα 6 Απριλίου) είναι: Web Programming, 3D Printing, Μικροί αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται από το #UTechLab μέσω διαδικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της online διδασκαλίας επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

ΕΚ Αθηνά

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, μέσα από τη διαδικτυακή πύλη Αερόστατο, προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 3 ως 7 ετών την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να παίξουν μαθαίνοντας. Χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, με τη βοήθεια γονιών και εκπαιδευτικών, τα μικρά παιδιά εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από δραστηριότητες οργανωμένες στις εξής θεματικές ενότητες: Μαθηματικά, Σχήματα, Μουσική, Ο εαυτός μου και οι άλλοι, Βασικές έννοιες, Οι φωνούλες της γλώσσας, Ξένες γλώσσες, Ανακαλύπτω τον κόσμο, Διαβάζω και Γράφω.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και τις δυνατότητες της εν λόγω εκπαιδευτικής πύλης θα βρείτε εδώ.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μέσα από τη δωρεάν online παρακολούθηση των παραγωγών του, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσκαλεί τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) σε ένα ταξίδι ψυχαγωγίας και γνώσης.

Στη σχετική ιστοσελίδα του ΙΜΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά εννέα ντοκιμαντέρ ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, οδοιπορικά σε πόλεις της Μικράς Ασίας, καταγραφές θαλάσσιων ταξιδιών κ.λπ.


Επιμέλεια κειμένου: Μπέττυ Σαβούρδου

www.ert.gr

Check Also

Είναι κάθε ιστός αράχνης μοναδικός;

Οι ιστοί αράχνης είναι εκπληκτικά πολύπλοκες κατασκευές και αποτελούν ένα θαύμα της μηχανικής. Ωστόσο, η …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *