Σχεδιασμός για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου- Τι λένε οι ειδικοί

Σχεδιασμός για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου- Τι λένε οι ειδικοί

Την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.  «Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει περιθώριο 1-2 εβδομάδων για να αποτιμηθεί επιδημιολογικά η εικόνα του Αυγούστου, ανέφερε από την πλευρά του ο καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ενώ και ο καθηγητής Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος ανέφερε ,μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία θα κριθεί από το ποια θα είναι η κατάσταση σε 15 ημέρες. 

«Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν άδειες, για το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διδασκαλίας, ενώ η τηλεκπαίδευση δεν περπάτησε», ανέφερε επίσης στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη.

Σημαντικό δεν είναι το πότε αλλα με ποιούς όρους θα λειτουργήσουν τα σχολεία, τόνισε η κυρία Βαλαβάνη και υποστήριξε ότι μεσολάβησαν τρεις μήνες «που έπρεπε να έχει γίνει σχεδιασμός και για αίθουσες είτε από δημόσια είτε από ιδιωτικά κτήρια ώστε να μπορούν να μοιραστούν οι μαθητές σε ομάδες των 10-12» .

«Αδύνατον να γίνει σχεδιασμός από τον Μάιο καθώς η επιδημία είναι κάτι που μεταβάλλεται. Εξαρτάται από το πώς όλοι θα συμπεριφερθούμε μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Θ. Βασιλακόπουλος και επεσήμανε:
«Είμαστε ίδιοι άνθρωποι που πετύχαμε στην καραντίνα, μετά χαλαρώσαμε και οδηγήσαμε τη χώρα σε δεύτερο κύμα. Δεν καρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα κατά αστείο μη προστατευτικό τρόπο, άρα έχουμε όλες τις προυποθέσεις να υπάρχει πρόβλημα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το πως θα ανοίξουν τα σχολεία θα κριθεί από το ποιά θα είναι η κατάσταση σε 15 ημέρες’.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Check Also

“Flow on”: Μαθητές έφτιαξαν «έξυπνη» βρύση που καταπολεμά σπατάλη νερού και μικρόβια – Πήραν πανελλαδικό βραβείο (video)

Με την «έξυπνη βρύση» (“Flow on”) που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *