Συναγερμός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Σαφάρι» ελέγχων από τις Αρχές

Συναγερμός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Σαφάρι» ελέγχων από τις Αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα. Οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας ανέλαβαν την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Καρδίτσας, ώστε να εντοπίσουν το εύρος της απάτης με τα  πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε σήμερα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας ανέλαβαν την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Καρδίτσας, ώστε να εντοπίσουν το εύρος της απάτης με τα  πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε σήμερα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων Βορείου Ελλάδας, και αμέσως άρχισαν οι έρευνες σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες. Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι από την έρευνα των αρχών δεν θα αποφύγει και ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου, ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ και υπηρετεί σε τμήμα γειτονικού Νομού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αξιωματικός έγινε έξαλλος όταν έμαθε για το σοβαρό αδίκημα που υπέπεσε η γυναίκα του, και έλεγε πως δεν γνώριζε για την παράνομη δράση της. Αποκαλυπτικό για τους μαϊμού εμβολιασμούς της διοικητικής υπαλλήλου του εμβολιαστικού κέντρου, η οποία καταχωρούσε τις εικονικές εγγραφές στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών υπήρξε στην πραγματικότητα το ίδιο το δημόσιο λογισμικό, το οποίο «πρόδωσε» μέσα από τις δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει, τους εικονικούς εμβολιασμούς.

 

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από το ψηφιακό αποτύπωμα της διοικητικής υπαλλήλου στο σύστημα, η οποία έχοντας αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης μιας νοσηλεύτριας του εμβολιαστικού κέντρου στο υπηρεσιακό τάμπλετ, προχωρούσε στην έκδοση εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Εισαγόμενα πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία
Όπως μετάδωσε το OPEN, γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Το σαφάρι των ελέγχων συνεχίζεται και προληπτικά, τσεκάροντας τον αριθμό των εμβολιασμών σε κέντρα ανά ημέρα και εάν αυτός υπερβαίνει σημαντικά τον μέσο όρο ορισμένες ημέρες.

Στο στόχαστρο των ελέγχων είναι επίσης εμβολιαστικά κέντρα όπου εμφανίζεται να μην έχει περισσέψει καμία δόση εμβολίου. Ελέγχουν ακόμη τα στοιχεία των ταχυδρομικών κωδικών των εμβολιασμένων και τον κώδικα του κέντρου.Post Views:
23

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν