Συνέλαβαν Έλληνα επιχειρηματία που παρείχε πυρηνικά και τεχνολογικά μυστικά των ΗΠΑ στην Ρωσία

Συνέλαβαν Έλληνα επιχειρηματία που παρείχε πυρηνικά και τεχνολογικά μυστικά των ΗΠΑ στην Ρωσία

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη Έλληνα επιχειρηματία με την κατηγορία ότι βοήθησε τη Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών δοκιμών, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο 59χρονος Νίκος Μπογονικολός, Πρόεδρος του ομίλου Άρατος, εταιρείας

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη Έλληνα επιχειρηματία με την κατηγορία ότι βοήθησε τη Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών δοκιμών, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο 59χρονος Νίκος Μπογονικολός, Πρόεδρος του ομίλου Άρατος, εταιρείας τεχνολογιών που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, κατηγορείται ότι σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις βοήθησε τη Ρωσία να αποκτήσει προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες των ΗΠΑ.

Κατασκοπευτικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν Έλληνα επιχειρηματία για συνωμοσία υπέρ της Ρωσίας

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου και κρατείται καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για λαθρεμπορία και απάτη.

Έχει υπάρξει αίτημα για έκδοσή του στις ΗΠΑ. Ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται πως ο Έλληνας επιχειρηματίας άρχισε να συνεργάζεται με ένα δίκτυο εταιρειών που συνδέονται με τις Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες από το 2017!

Τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο με πρόσβαση σε εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία την οποία μετέφερε σε εταιρείες που συνδέονται με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας.

«Ο Μπογονικολός συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών με ενορχηστρωτή τις Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες για να αποκτήσει με δόλιο τρόπο και στη συνέχεια να διακινήσει λαθραία στρατιωτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες διπλής χρήσης αμερικανικής προέλευσης για να βοηθήσει τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας. Ο Μπογονικολός προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και έχει σχεδιαστεί για τακτικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές στις διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων πληροφοριοδοτών του, οι οποίοι επεδίωκαν να βελτιώσουν τις πολεμικές δυνατότητες της χώρας τους», δήλωσε ο αρμόδιος Υποδιευθυντής του FBI, Μάικλ Ντρίσκολ.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν