Συνάντηση ΠΟΥ με Κινέζους αξιωματούχους: Να παραδοθούν λεπτομερή δεδομένα μέχρι στις 3 Ιανουαρίου

Συνάντηση ΠΟΥ με Κινέζους αξιωματούχους: Να παραδοθούν λεπτομερή δεδομένα μέχρι στις 3 Ιανουαρίου

Συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Κίνας σχετικά με την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να αναζητηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και να προσφερθεί η τεχνογνωσία και η περαιτέρω υποστήριξη του ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ κάλεσε την Κίνα να ενισχύσει την γενετική αλληλουχία του ιού,

Συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Κίνας σχετικά με την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να αναζητηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και να προσφερθεί η τεχνογνωσία και η περαιτέρω υποστήριξη του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ κάλεσε την Κίνα να ενισχύσει την γενετική αλληλουχία του ιού, την κλινική διαχείριση και την αξιολόγηση επιπτώσεων και εξέφρασε την προθυμία να παράσχει υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στις επικοινωνίες κινδύνου σχετικά με τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του δισταγμού.

Οι Κινέζοι επιστήμονες καλούνται να συνεργαστούν πιο στενά σε δίκτυα εμπειρογνωμόνων COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου κλινικής διαχείρισης COVID-19. Ο ΠΟΥ κάλεσε επιπλέον τους Κινέζους επιστήμονες να παρουσιάσουν λεπτομερή δεδομένα για την γενετική αλληλουχία του ιού σε μια συνάντηση της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Εξέλιξη του Ιού SARS-CoV-2 στις 3 Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥ ζήτησε επίσης την τακτική κοινή χρήση συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, δεδομένων για τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλειών, των εισαγωγών στη ΜΕΘ και των θανάτων και δεδομένων για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν και την κατάσταση εμβολιασμού, ειδικά σε ευάλωτα άτομα και άτομα άνω των 60 ετών. Ο ΠΟΥ επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού και των ενισχυτικών για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο για άτομα με υψηλότερο κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον ΠΟΥ ενημέρωσαν υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και την Εθνική Διοίκηση Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την εξελισσόμενη στρατηγική και τις ενέργειες της Κίνας στους τομείς της επιδημιολογίας, της παρακολούθησης των παραλλαγών, του εμβολιασμού, της κλινικής φροντίδας, και της επικοινωνίας.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν