Στην Ελλάδα η Sophia, το πιο εξελιγμένο ρομπότ AI στον κόσμο – Οι εμφανίσεις της θα γίνουν τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο

Στην Ελλάδα η Sophia, το πιο εξελιγμένο ρομπότ AI στον κόσμο – Οι εμφανίσεις της θα γίνουν τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο

Στην Ελλάδα βρίσκεται το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης, η Sophia. Για να τιμήσει την παρουσία της στο The Greek Festival, η Sophia προγραμματίστηκε να μιλάει και την ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά και στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, το ρομπότ πρόκειται να παραχωρήσει

DELTIO D21_2024-01-30_20.57.33_frame_72542

Στην Ελλάδα βρίσκεται το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης, η Sophia. Για να τιμήσει την παρουσία της στο The Greek Festival, η Sophia προγραμματίστηκε να μιλάει και την ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά και στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, το ρομπότ πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν. Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. «Γεια σας Έλληνες φίλοι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα για πρώτη φορά» είπε.

«Η Sophia είναι το πρώτο ρομπότ που υπηρέτησε ως πρέσβειρα καινοτομίας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί το πρώτο ρομπότ πολίτη με δικό της διαβατήριο από τη Σαουδική Αραβία. Είναι πολυβραβευμένη» ανέφερε η Ανδριανή Μανέτα, Marketing Director της Hanson Robotics.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το να φέρουμε ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης όπως είναι η Σοφία. Είναι πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα και είναι πόλος έλξης για όλους τους συνεργάτες πληροφορικής γιατί πρακτικά βλέπουν πού πάμε».

Το διάσημο ρομπότ έχει συζητήσει με επιστήμονες και πολιτικούς ηγέτες. Οι δύο επίσημες εμφανίσεις της στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos