Στα 325 Terabyte τα δεδομένα που διαχειριζόμαστε καθημερινά – Οι χώρες με τα ρεκόρ στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Στα 325 Terabyte τα δεδομένα που διαχειριζόμαστε καθημερινά – Οι χώρες με τα ρεκόρ στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Στα 325 Terabyte περίπου ανέρχεται η ποσότητα πληροφοριών στα υπολογιστικά συστήματα που διαχειρίζεται καθημερινά η ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Electronics Hub παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο χρόνο που δαπανούν οι άνθρωποι στο Internet στις διαφορετικές χώρες. Ο μέσος χρόνος χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών από κάθε άνθρωπο είναι ανησυχητικά υψηλός, σημειώνουν οι ερευνητές, και ανέρχεται στις

Server

Στα 325 Terabyte περίπου ανέρχεται η ποσότητα πληροφοριών στα υπολογιστικά συστήματα που διαχειρίζεται καθημερινά η ανθρωπότητα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Electronics Hub παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο χρόνο που δαπανούν οι άνθρωποι στο Internet στις διαφορετικές χώρες.

Ο μέσος χρόνος χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών από κάθε άνθρωπο είναι ανησυχητικά υψηλός, σημειώνουν οι ερευνητές, και ανέρχεται στις 6 ώρες και 37 λεπτά την ημέρα.  

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής καθημερινά είναι στο Internet το 58% του χρόνου τους. Αντίθετα στην Ιαπωνία ο μέσος ημερήσιος χρόνος χρήσης ηλεκτρονικών συστημάτων από τους υπηκόους της χώρας δεν ξεπερνά τα 22%.  

Τα smartphones είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βραζιλία, στη Νότια Αφρική και στη Ταϊλάνδη. Σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι ξοδεύουν στη χρήση των smartphones το 30% του χρόνου τους. Η πολίτες της Ρωσίας και της Νότιας Αφρικής είναι πρωταθλητές στην χρήση των προσωπικών υπολογιστών (25% του καθημερινού χρόνου). 

Η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα όπου τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι πολύ δημοφιλή (11,5% του ημερήσιου χρόνου). 

Το 75% των χρηστών παγκοσμίως ασχολείται με τα ηλεκτρονικά προγράμματα μόνο για διασκέδαση:

  • στην πρώτη θέση είναι τα video (53,72% των χρηστών)
  • στην δεύτερη τα social media (12,69%)
  • στην τρίτη θέση είναι τα video games (9,86%). 

Πηγή: ΕΡΤ | Γιώργος Γιαννακόπουλος / Electronics Hub

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν