Σοφία Κιάνι: Η 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια αναδύεται το νέο πρόσωπο για το κλίμα

Σοφία Κιάνι: Η 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια αναδύεται το νέο πρόσωπο για το κλίμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε να παρευρεθεί στη σύνοδο της Αιγύπτου για το κλίμα, κατηγορώντας την για «πράσινο πλύσιμο». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μια 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια αναδείχθηκε το νέο πρόσωπο για το κλίμα. Η ταυτότητα της 21χρονης ακτιβίστριας Η Ιρανο-αμερικανή Σοφία Κιάνι είναι μόλις 21 ετών και ήδη διάσημη. Σπουδάζει επιστήμη του κλίματος και δημόσια

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε να παρευρεθεί στη σύνοδο της Αιγύπτου για το κλίμα, κατηγορώντας την για «πράσινο πλύσιμο». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μια 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια αναδείχθηκε το νέο πρόσωπο για το κλίμα.

Η ταυτότητα της 21χρονης ακτιβίστριας

Η Ιρανο-αμερικανή Σοφία Κιάνι είναι μόλις 21 ετών και ήδη διάσημη. Σπουδάζει επιστήμη του κλίματος και δημόσια πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είναι το νεότερο μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας Νεολαίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών . Τη χαρακτηρίζουν ακτιβίστρια αλλά ο ακριβέστερος όρος για την Κιάνι είναι κοινωνική επιχειρηματίας. Ίδρυσε και διευθύνει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Καρδινάλιοι του Κλίματος».

«Οι ομάδες ανθρώπων που επηρεάζονται δυσανάλογα από την κλιματική αλλαγή δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στις πηγές που βγάζουν νόημα για τις συμφορές που καταστρέφουν τις κοινότητες τους», τονίζει η ίδια.

Η οργάνωσή της σε συνεργασία με 8.000 δίγλωσσους εθελοντές φοιτητές έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να καλύψει το κενό πληροφόρησης για το 75% του κόσμου που δεν μιλά αγγλικά, γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα τα περισσότερα επιστημονικά συγγράμματα.

«Μέσα σε μόλις ένα χρόνο μεταφράσαμε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που αφορούν κλιματικές πληροφορίες σε περισσότερες από 100 γλώσσες, μεταξύ των οποίων Γιόρμπα, Σαμόλι, Σουαχίλι και Γκουζαράντι», προσέθεσε στη συνέχεια.

Απώτερος στόχος της Κιανι είναι αυτό το έργο να αναλάβουν συντονισμένα οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με επιστήμονες και συμβούλους.

Η Σοφία Κιάνι χαίρει ήδη μεγάλης προβολής από το διεθνή Τύπο. Έχει συνεργαστεί με διάφορα νεανικά έντυπα και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά Πανεπιστήμια και συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Αίγυπτο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Kianni (@sophiakianni)

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν