Σοκαριστικό: 4,3 εκατομμύρια Δολάρια του Τραμπ εντοπίστηκαν σε οργανωτές βίας και απόπειρας πραξικοπήματος στις 6 Ιανουαρίου!

Σοκαριστικό: 4,3 εκατομμύρια Δολάρια του Τραμπ εντοπίστηκαν σε οργανωτές βίας και απόπειρας πραξικοπήματος στις 6 Ιανουαρίου!

Huffinton Post/Open Secrets: Η επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων για την πολιτική καμπάνια του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ότι πλήρωσε περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Δολάρια από την έναρξη της εκλογικής περιόδου του 2020 σε ιδιώτες και εταιρείες που οργάνωσαν το συλλαλητήριο της 6ης Ιανουαρίου 2020 που προηγήθηκε της επίθεσης στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με έκθεση

Huffinton Post/Open Secrets: Η επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων για την πολιτική καμπάνια του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ότι πλήρωσε περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Δολάρια από την έναρξη της εκλογικής περιόδου του 2020 σε ιδιώτες και εταιρείες που οργάνωσαν το συλλαλητήριο της 6ης Ιανουαρίου 2020 που προηγήθηκε της επίθεσης στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από το έγκυρο παρατηρητήριο “OpenSecrets”.

Η πλήρης έκταση της χρηματοδότησης και της οργανωτικής υποστήριξης που συνδέεται με τον Trump για το συλλαλητήριο της 6ης Ιανουαρίου δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστή, αλλά η έκθεση αποκαλύπτει μια ισχυρή ώθηση που χρηματοδοτήθηκε από υποστηρικτές του Trump για να αρνηθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Περισσότερα αναμένεται να αποκαλυφθούν σύντομα καθώς η Επιτροπή του Σώματος του Κοινοβουλίου που ερευνά την εξέγερση στο Καπιτώλιο ξεκινά ενδελεχή έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει τους υπεύθυνους πίσω από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, τις δραστηριότητές τους και αυτούς που τους χρηματοδότησαν.

 

Η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ζήτησε πλήθος στοιχείων και υλικών που σχετίζονται με την επίθεση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (https://january6th.house.gov/news/press-releases/select-committee-demands-records-related-january-6th-attack-social-media-0), τηλεφωνικών αρχείων των Ρεπουμπλικάνων Βουλευτών και πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο επί Τραμπ και τις εκτελεστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

Η γνωστή ρεπουμπλικανή διοργανώτρια χρηματοδοτήσεων Caroline Wren, κατονομάζεται σε μία από τις κλητεύσεις της Επιτροπής Ερευνών του Σώματος για ενημέρωση, σύμφωνα με το OpenSecrets. Η κα Wren καταχωρήθηκε ως «Σύμβουλος VIP» με άδεια που δόθηκε από την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων (https://www.documentcloud.org/documents/20458554-nps-permit) για το συλλαλητήριο της 6ης Ιανουαρίου. Η Ρεν πληρώθηκε τουλάχιστον 170.000 δολάρια πέρυσι ως σύμβουλος εθνικής χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ από την κοινή επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων, με την ονομασία Trump Make America Great Again Committee, σύμφωνα με τα αρχεία που παρακολουθεί το OpenSecrets (https://www.opensecrets.org/jfc/summary.php?id=C00618371).

Η Επιτροπή του Σώματος ζήτησε επίσης στοιχεία που σχετίζονται με την οργάνωση Women for Trump και ιδίως για την συμπροεδρεύουσα Τζίνα Λούντον (Gina Loudon), η οποία μίλησε στο συλλαλητήριο (https://www.justsecurity.org/wp-content/uploads/2021/07/January-6-Clearinghouse-US-Secret-Service-FOIA-CREW-June-29-2021-2.pdf). Επιπλέον, ζήτησε στοιχεία που σχετίζονται με την Έιμι Κρέμερ (Amy Kremer), συνιδρύτρια της οργάνωσης Women for America First, που χρηματοδοτήθηκε από την οργάνωση dark money” group America First Policies και η οποία προσκόμισε τα στοιχεία των αδειών για το συλλαλητήριο στην υπηρεσία National Park Service.

Infographic: See how Dark Money flows between nonprofits

Click the image to view the full infographic.

Διαβάστε περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:


https://www.huffpost.com/entry/trump-funding-network-paid-millions-jan-6-rally-organizers-opensecrets_n_612d787fe4b09266434f6216

https://www.opensecrets.org/news/2021/08/trumps-political-operation-paid-more-than-4-3-million-to-jan-6-organizers-questions-remain-about-full-involvement/

Breathtaking: $4.3 million from Trump traced to Organizers of January 6 violence and Coup Attempt
Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν