Σε λειτουργία η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Σε λειτουργία η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Διαθέσιμη είναι από τις 6 Μαΐου 2020 η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους. Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, που υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση του υφυπουργού Γρηγόρη Ζαριφόπουλου, συγκεντρώνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες.

Τα μαθήματα απευθύνονται:

  • σε αυτούς που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους και
  • σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες.

Στην πρώτη έκδοσή της, η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών διαθέτει πάνω από 150 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.500 ώρες εκπαίδευσης.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του, να το παρακολουθήσει και να το ολοκληρώσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο προσφέρεται δωρεάν από οργανισμούς με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκε ελληνική και διεθνής εμπειρία, ώστε τα κριτήρια επιλογής να διασφαλίσουν:

  1. την ποιότητα στο περιεχόμενο και στη δομή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και
  2. την απλότητα στη χρήση.

Η πλατφόρμα είναι δυναμική. Οι θεματικές ενότητες και τα μαθήματα θα συνεχίσουν να εμπλουτίζονται, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος εκπαιδευτικών αναγκών.

Στο άμεσο μέλλον η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών θα προσφέρει αυτοδιαγνωστικά εργαλεία για να μπορεί ο πολίτης να αξιολογήσει το επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων του. Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών των εργαλείων αλλά και τους προσωπικούς στόχους του κάθε πολίτη, η πλατφόρμα θα προτείνει εξατομικευμένα «εκπαιδευτικά μονοπάτια», με συνδυασμούς μαθημάτων από τους διάφορους παρόχους.


ΠΗΓΗ: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Φωτογραφία (Νο2): Επίσημη σελίδα στο FB του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Διόρθωση: Μπέττυ Σαβούρδου

www.ert.gr

Check Also

Οι «αληθινοί» Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ ο Αστερίας, εντοπίστηκαν από ωκεανογράφους στον Ατλαντικό

Οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων “SpongeBob SquarePants“, φαίνεται να «εντοπίστηκαν» …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *