Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του πολέμου για το Ισραήλ – Η Χαμάς λέει ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός  του πολέμου  για το Ισραήλ – Η Χαμάς λέει ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους

Στο τρίτο στάδιο της επιχείρησης στη Γάζα βρίσκεται το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζάχι Χανέγκμπι. Ειδικότερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ανέφερε ότι το πρώτο στάδιο του πολέμου, που περιορίζει την επίθεση της Χαμάς και εκκαθαρίζει το νότιο Ισραήλ από τρομοκράτες, έχει τελειώσει, όπως και το δεύτερο στάδιο,

Στο τρίτο στάδιο της επιχείρησης στη Γάζα βρίσκεται το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζάχι Χανέγκμπι.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ανέφερε ότι το πρώτο στάδιο του πολέμου, που περιορίζει την επίθεση της Χαμάς και εκκαθαρίζει το νότιο Ισραήλ από τρομοκράτες, έχει τελειώσει, όπως και το δεύτερο στάδιο, χτυπώντας με ακρίβεια όλα τα εχθρικά συστήματα από τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα μεταδίδει το «The times of Israel».

Το τρίτο και τρέχον στάδιο στον πόλεμο στο Ισραήλ είναι η χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τη Χαμάς, η Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ υιοθετεί αμυντική στάση στο μέτωπο του Λιβάνου ώστε να μην εξουθενώσει τις δυνάμεις του καθώς ο στρατός εστιάζει στη διεξαγωγή του πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο Χανέγκμπι.

Πρόσθεσε δε ότι «την ημέρα μετά τη Χαμάς» το Ισραήλ θα εφαρμόσει «τα διδάγματα που άντλησε» εναντίον των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει λειτουργικές πτυχές, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Προς απευλευθέρωση των ξένων ομήρων

Ο Ισραηλινός σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα» για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Σύμφωνα με το AFP, η Χαμάς λέει ότι θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

«Ανεπίτρεπτες» οι επιθέσεις των  Χούθι

Παράλληλα, ο Χανέγκμπι καταδίκασε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ από την ένοπλη οργάνωση Χούθι στην Υεμένη λέγοντας ότι είναι «ανεπίτρεπτες» αλλά αρνήθηκε να μιλήσει περαιτέρω όταν ρωτήθηκε ποια μπορεί να είναι η ισραηλινή απάντηση.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι νοσοκομεία στην Αίγυπτο θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως μια εναλλακτική λύση για την ιατρική περίθαλψη των τραυματιών στη Γάζα, καθώς τα νοσοκομεία στον θύλακα τελούν υπό πίεση και υφίστανται διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Τόνισε ωστόσο ότι το Ισραήλ κατανοεί την ανησυχία της Αιγύπτου ως προς τη μαζική εισροή Παλαιστινίων προσφύγων στο έδαφός της.

Τέσσερις τραυματίες από χτυπήματα στην Ασντόντ – Σειρήνες στο Τελ Αβίβ
Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο ρουκέτες που έπληξαν την Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ, όπως μεταδίδει το BBC.

Ένας 50χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα και άλλοι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ομάδες έκτακτης ανάγκης ερευνούν την περιοχή για τυχόν άλλους τραυματίες. Σειρήνες ακούγονται και στο Τελ Αβίβ.

400 νεκροί από βομβαρδισμό στη Τζαμπάλια

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στη Τζαμπάλια αναμένεται να αυξηθεί, καθώς διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης εκεί.

Ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό που αποκάλεσε τη «σφαγή της Τζαμπάλια» και ότι δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό σε άλλη σκηνή στον καταυλισμό Nusairat στο κέντρο του τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos