Ροή ειδήσεων

Σενάρια για κάλπες

Μια εγκύκλιος που εξέδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος με θέμα τον καθορισμό της διαδικασίας έγγραφης μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής της αίτησης εκλογέα που επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα εκτός της ελληνικής επικράτειας, πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Γιατί η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την ψήφο των αποδήμων εν μέσω πανδημίας, αποκαλύπτει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για προσφυγή στις κάλπες.

Μονόδρομος οι εκλογές

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δρομολογείται αναγκαστικά, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού.

Συντριπτική υπεροχή

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου έγινε εκτενής παρουσίαση των αποτελεσμάτων, πέντε τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Κυρίαρχη ήταν η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση εμφανίζει συντριπτική υπεροχή, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών.

Όπως εξήγησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνητικό στέλεχος που θεωρείται ο γκουρού των δημοσκοπήσεων, τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.

Η εκτίμηση που διατύπωσε είναι ότι σε περίπτωση εκλογών η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα κάνει περίπατο αλλά φλερτάρει με ποσοστά τα οποία μόνο ο Κ. Καραμανλής κατάφερε να εξασφαλίσει στις πρώτες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση.

«Όχι» στις δημοσκοπήσεις

Το μόνο προβληματικό στοιχείο που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις είναι η απάντηση στο ερώτημα, για το αν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου απάντησε «όχι», αλλά αυτό δεν αλλάζει με τίποτα την εικόνα και σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία θα κάνει περίπατο.

Προβληματισμός για οικονομία

Προβληματισμός εκφράστηκε από κάποιους συνεργάτες του πρωθυπουργού για τις ενδεχόμενες συνέπειες των πρόωρων εκλογών στην οικονομία.

Βέβαια όλοι συμφώνησαν ότι οι βασικοί παραγωγικοί πυλώνες έχουν ήδη καταρρεύσει από την πανδημία, οπότε η επίδραση των εκλογών θα είναι ασήμαντη.

Ανάσταση του… Τσίπρα

Το ερώτημα που τέθηκε είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να μην πάει σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Μια τέτοια εξέλιξη σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αναστήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: 60 βουλευτές ζητούν να ανάψει το “πράσινο φως” για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Την ανάγκη ενσωμάτωσης των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας, μετά τη σχετική γνωμοδότηση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *