Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ: Πιθανόν καρκινογόνα ουσία η ασπαρτάμη

Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ: Πιθανόν καρκινογόνα ουσία η ασπαρτάμη

Προειδοποίηση κινδύνου αναμένεται να εκδώσει ο ΠΟΥ για την ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, ο ΠΟΥ τον Ιούλιο αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη είναι πιθανόν να είναι καρκινογόνα ουσία. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης

sugar-g8f766671b_1280

Προειδοποίηση κινδύνου αναμένεται να εκδώσει ο ΠΟΥ για την ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, ο ΠΟΥ τον Ιούλιο αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη είναι πιθανόν να είναι καρκινογόνα ουσία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos