Ρωσία: Θρίαμβος Πούτιν – Τα πρώτα αποτελέσματα στις Προεδρικές Εκλογές της Ρωσίας

Ρωσία: Θρίαμβος Πούτιν – Τα πρώτα αποτελέσματα στις Προεδρικές Εκλογές της Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κερδίζει τις Προεδρικές Εκλογές 2024 με… αναμενόμενα τεράστιο ποσοστό. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC), με καταμετρημένο το 70% των ψηφοδελτίων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικρατεί με ποσοστό 87,17%. Ακολουθεί ο Νικολάι Χαριτόνοφ, του Κομμουνιστικού Κόμματος με 4,19%, ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ, του Νέου Λαϊκού Κόμματος

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κερδίζει τις Προεδρικές Εκλογές 2024 με… αναμενόμενα τεράστιο ποσοστό. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC), με καταμετρημένο το 70% των ψηφοδελτίων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικρατεί με ποσοστό 87,17%. Ακολουθεί ο Νικολάι Χαριτόνοφ, του Κομμουνιστικού Κόμματος με 4,19%, ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ, του Νέου Λαϊκού Κόμματος με 4,08% και ο Λεονίντ Σλούτσκι, του εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος με 3,15%.

Ο 71χρονος Πούτιν κερδίζει τις Εκλογές και είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε το 1991 ως επακόλουθο της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης. Έκτοτε, το πολίτευμά της είναι Ημιπροεδρική Δημοκρατία κατά το πρότυπο του δυτικού φιλελεύθερου μοντέλου. Κάποιοι μάλλον ανιστόρητοι κονδυλοφόροι τον συγκρίνουν στα χρόνια θητείας με τον ηγέτη της ΕΣΣΔ, Ιωσήφ Στάλιν αλλά και με άλλους ηγέτες της ΕΣΣΔ ή ακόμα και με Τσάρους την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αυτό είναι μέγα λάθος καθότι ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός και ήταν ηγέτης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και όχι της Ρωσικής Ομοσπονδίας η οποία ήταν μία από τις Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες που αποτελούσαν την ΕΣΣΔ, όπως δηλαδή ήταν και η Ουκρανία και το Καζακστάν κά…

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει να βγαίνει «αλώβητος» από την εκλογική διαδικασία με μια αναμενόμενη συντριπτική νίκη στις Προεδρικές Εκλογές 2024. Ο Πούτιν αντιμετώπιζε τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν επέκριναν την κυριαρχία του και την εισβολή του στην Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις τέσσερις ρωσόφωνες πρώην ουκρανικές περιοχές που ελέγχει εν μέρει η Ρωσία και έχει κατακτήσει από το 2022.

Η ψηφοφορία έγινε επίσης και στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες. Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, από 67,5% στις προηγούμενες Εκλογές του 2018.

 

 

Πηγή

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos