Ροή ειδήσεων

Π.Ο.Υ: Κυρίαρχη τους επόμενους μήνες η μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι πολύ μεταδοτική και ήδη ευθύνεται για τα 3/4 και πλέον των νέων κρουσμάτων Covid-19 σε πολλές χώρες, θα είναι η επικρατέστερη τους επόμενους μήνες, όπως προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, έχει ήδη εμφανιστεί σε 124 χώρες και περιοχές, δηλαδή σε 13 περισσότερες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, έναντι 180 (έξι περισσότερες) για την Άλφα, η οποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, 130 (7 επιπλέον) για τη Βήτα, η οποία εντοπίστηκε πρώτα στη Νότια Αφρική και 78 (τρεις περισσότερες) για τη Γάμμα, που εμφανίστηκε στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

«Αναμένουμε ότι (η παραλλαγή Δέλτα) θα υπερισχύσει ταχέως των άλλων παραλλαγών και θα γίνει η επικρατούσα (της Covid), που θα κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες», τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στις χώρες όπου η παραλλαγή Δέλτα αποτελεί την αιτία για το 75% και πλέον των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, συγκαταλέγονται η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Μπανγκλαντές, η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ.

«Εντούτοις, συνεχίζουμε να αγνοούμε ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός στον οποίο οφείλεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» αυτής της μετάλλαξης σε σύγκριση με τις άλλες, σημείωσε ο Π.Ο.Υ.

Περίπου 3,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid καταγράφηκαν την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου, καταγράφοντας αύξηση των νέων μολύνσεων κατά 12% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Με αυτόν τον ρυθμό, αναμένουμε πως ο σωρευτικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων (από την αρχή της πανδημίας) παγκοσμίως ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια στις επόμενες 3 εβδομάδες», προειδοποίησε ο Π.Ο.Υ.

Αυτή η τάση θα εξηγείται από τέσσερις παράγοντες: πιο μεταδοτικές παραλλαγές, χαλάρωση των μέτρων δημόσιας υγείας, μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεπίδραση και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 30% στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού και κατά 21% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Η Ινδονησία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση: 350.273, ήτοι μια αύξηση 44%, ακολουθεί η Βρετανία (296.447, +41%) και η Βραζιλία που συνεχίζει να έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων (287.610, αλλά καταγράφει μείωση 14%).

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νεκρών, 57.000, παρέμεινε, αντιθέτως, σταθερός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

Η «Μαντλίν» της Αυστραλίας — Εξαφανίστηκε τετράχρονη από κάμπινγκ (video)

Η αυστραλιανή αστυνομία, αναζητεί ένα τετράχρονο κορίτσι που έχει εξαφανιστεί από ένα κάμπινγκ της αυστραλιανής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *