Ροή ειδήσεων

Π.Ιακωβής στην ΕΡΤ: Γιατί έκανα το πείραμα με τις μάσκες (video)

Π.Ιακωβής στην ΕΡΤ: Γιατί έκανα το πείραμα με τις μάσκες (video)

Για το πείραμα – απάντηση στους αρνητές της μάσκας, αλλά και σε όσους διαδίδουν ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση της, γιατί μειώνει τα επίπεδα πρόσληψης οξυγόνου, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής ο οποίος δεν έβαλε απλά μια μάσκα, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αλλά επτά, τη μία πάνω στην άλλη, μετά από 8 ώρες κρίσιμης καρδιολογικής εργασίας με μάσκα.

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημοσιοποίηση του πειράματός του, ο κ. Ιακωβής είπε ότι «ο μοναδικός σκοπός μου ήταν να δείξω ότι οι μάσκες είναι ασφαλείς και δεν ρίχνουν το οξυγόνο. Άλλωστε το ξέρουμε καθημερινά και εμείς οι γιατροί και οι συνάδελφοί μας οδοντιάτρου, και τα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπείες και για χρόνια ακόμα και μέσα στο σπίτι τους φοράνε μάσκες και οι βιομηχανικοί εργάτες που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και βάζουν μάσκα για να αποφύγουν τις χημικές ουσίες. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που φοράνε μάσκες στη δουλειά τους και το κάνουν για πολλά χρόνια, με ασφάλεια».

Spread the Love7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα.

Δημοσιεύτηκε από Παναγιώτης Ιακωβής στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πειράματός του τα χαρακτήρισε εντυπωσιακά καθώς, τόνισε ότι «ο κορεσμός του οξυγόνου ανέβηκε, οι δε παλμοί από την πρώτη μάσκα έως και την 7η έμειναν οι ίδιοι περίπου, από 84 έως 88, ανέβηκαν λιγάκι γιατί δεν έχω εμπειρία στη λήψη video».

Απαντώντας σε εκείνους που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας γιατί θέλουν να αναπνέουν ελεύθερα με χιούμορ είπε ότι «ο άνθρωπος έχει γεννηθεί να μην φοράει και ρούχα, αλλά για να προστατευτούμε από τα στοιχεία της φύσεως, φτιάξαμε και ρούχα και σπίτια και ό,τι κρίναμε απαραίτητο».

«Για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό έχουμε στη διάθεσή μας τρία απλά φάρμακα, εξαιρετικά αποτελεσματικά και χαμηλών παρενεργειών:
Κρατάμε αποστάσεις, δεν συνωστιζόμαστε
Φοράμε μάσκα
Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή» τόνισε ο κ. Ιακωβής.

www.ert.gr

Check Also

Mobile World Congress 2021: Συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρίες και Οργανισμοί από τον χώρο της καινοτομίας

«Επιστρέφει» φέτος δυναμικά, η Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *