Π. Γιαννόπουλος στο Πρώτο : Η αιολική ενέργεια και όλες οι ανανεώσιμες πηγές είναι η ελπίδα (audio)

Π. Γιαννόπουλος στο Πρώτο : Η αιολική ενέργεια και όλες οι ανανεώσιμες πηγές είναι η ελπίδα (audio)

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου η 15η Ιουνίου, ως υπενθύμιση για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “ZOI GR” και τη Χριστίνα Βίδου ο Μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η αιολική ενέργεια και όλες οι ανανεώσιμες πηγές είναι η ελπίδα. Στη χώρα μας πέρασαν 32 χρόνια από την κατασκευή

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου η 15η Ιουνίου, ως υπενθύμιση για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “ZOI GR” και τη Χριστίνα Βίδου ο Μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η αιολική ενέργεια και όλες οι ανανεώσιμες πηγές είναι η ελπίδα.
Στη χώρα μας πέρασαν 32 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου στην Κύθνο το 1990 και σήμερα έχουμε 2.750 ανεμογεννήτριες, ενώ πέρσι το 20% της ενέργειας στη χώρα μας παράχθηκε από τον άνεμο.
Σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε ενεργειακή κρίση και η ενέργεια κοστίζει, είπε, όσο πιο πολύ αιολική ενέργεια έχουμε στη χώρα μας και φωτοβολταϊκά, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Κι αν σήμερα βρισκόμαστε στο 20%, μέχρι το 2030 πρέπει να ξεπεράσουμε το 50% σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, τη στιγμή που η Δανία για παράδειγμα, ορισμένες μέρες, παράγει αιολική ενέργεια σε ποσοστό 120%, που σημαίνει ότι φτάνει στο σημείο να εξάγει ηλεκτρισμό σε γειτονικές χώρες και να είναι πρωτοπόρα στην κατασκευή και την τεχνογνωσία αιολικών πάρκων και μέσα στη θάλασσα.
Το μέλλον είναι στις ανανεώσιμες πηγές. Χρειάζεται μια υπέρβαση και εμείς και το περιβάλλον θα βγούμε κερδισμένοι.

 

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν