Πυρόπληκτες περιοχές: Σχεδόν πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πυρόπληκτες περιοχές: Σχεδόν πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Σχεδόν πλήρως έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές. Στις περιπτώσεις που έχουν προκληθεί ζημιές στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ακινήτων, οι πολίτες μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ να υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν αντικατάσταση του μετρητή ή του καλωδίου παροχής. Από τις 3 Αυγούστου που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, αντικαθιστούν

Σχεδόν πλήρως έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές. Στις περιπτώσεις που έχουν προκληθεί ζημιές στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ακινήτων, οι πολίτες μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ να υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν αντικατάσταση του μετρητή ή του καλωδίου παροχής.

Από τις 3 Αυγούστου που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, αντικαθιστούν καμένους στύλους και καλώδια. Μόνο στην Αττική καταστράφηκαν 50 χιλιόμετρα του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και 20 υποσταθμοί, ζημιά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που προκάλεσε ο χιονιάς τον περασμένο Ιανουάριο. Η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών έχει αποκατασταθεί κατά 99%, οι εργασίες όμως για την ασφάλιση του δικτύου συνεχίζονται, ακόμα και τον δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο αρκετά είναι τα ακίνητα που δεν έχουν ρεύμα γιατί η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιά στην ηλεκτρική τους εγκατάσταση.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν αντικατάσταση του μετρητή ή του καλωδίου παροχής.

Αν οι βλάβη είναι πιο σύνθετη, για να γίνει μερική η γενική επανασύνδεση θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εγκατάστασης από τον ηλεκτρολόγο.

Στη Βόρειο Εύβοια, την αρχαία Ολυμπία και την ανατολική Μάνη, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί κατά 99%. Προβλήματα παραμένουν κυρίως στην περιοχή της Γορτυνίας, όπου το ρεύμα εξασφαλίζεται και με γεννήτριες.

Ρεπορτάζ: Mαρίνα Δεμερτζιάν

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Δίπλα στους πυρόπληκτους στην πρώτη γραμμή οι τεχνικοί του Ομίλου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

ETE – ΔΕΗ: Τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούν

ΕΤΕ-ΔΕΗ: Αφανείς πρωταγωνιστές οι εναερίτες στην αποκατάσταση ζημιών

ΕΤΕ – ΔΕΗ: Όχι άλλα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα

ETE – ΔEH: Νέες βιαοπραγίες σε βάρος τεχνιτών του ΔΕΔΔΗΕ

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν