Ροή ειδήσεων

Πρώτη πτήση του ιπτάμενου ταξί CityAirbus

Πρώτη πτήση του ιπτάμενου ταξί CityAirbus

Ένα επιβατικό drone της Airbus κατάφερε να απογειωθεί επιτυχώς χρησιμοποιώντας αυτόνομη τεχνολογία που τροφοδοτείται από συστήματα ηλεκτρονικής όρασης, πραγματοποιώντας έτσι, ένα ακόμη βήμα προς τις αυτόνομες πτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στις 21 Δεκεμβρίου 2019, έξι μήνες μετά τις πρώτες δοκιμές, το CityAirbus ολοκλήρωσε με επιτυχία, πεντάλεπτη μη επανδρωμένη πτήση δύο μέτρα πάνω από το έδαφος στην πόλη Donanwörth, στη Γερμανία. Το drone είναι 100% ηλεκτρικό, εξοπλισμένο με τέσσερις διπλούς περιστρεφόμενους έλικες. Έχει μήκος και πλάτος 8 μέτρα αντίστοιχα, πετά με ταχύτητα 120 χλμ. / ώρα και θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες για μια 15λεπτη πτήση.

Συνήθως, ένα αεροπλάνο επικοινωνεί με ένα σύστημα ILS, το οποίο βασίζεται σε ραδιοκύματα που εκπέμπονται σε όλο τον διάδρομο που καθοδηγούν τον πιλότο κατά τη διαδικασία απογείωσης. Η Airbus εγκατέστησε στο αεροσκάφος ένα σύστημα αναγνώρισης εικόνας έτσι ώστε το αεροσκάφος να μπορέσει να απογειωθεί χωρίς χειριστή ή ανάγκη επικοινωνίας με το σύστημα διαδρόμου.

Το CityAirbus είναι πιο επιβλητικό από το Vahana, ένα μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος της Airbus, καθέτου απογειώσεως, το οποίο μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, έχει ολοκληρώσει 138 πτήσεις. Έχει πραγματοποιήσει 20λεπτη πτήση πετώντας στα 185 χ.μ./ώρα σε ύψος πάνω από 50 χμ. Για το Vahana υπεύθυνο είναι το A³, τμήμα προηγμένων πρότζεκτ της εταιρείας, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια. Με αυτές τις νέες δοκιμαστικές πτήσεις, η Airbus θα συγκρίνει τα δύο μοντέλα με σκοπό τη μαζική παραγωγή για τους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι. Το City Airbus έχει παρουσιαστεί ήδη σε δημόσιες εκδηλώσεις που αφορούν τις μελλοντικές αστικές μετακινήσεις.

ΠΗΓΗ: VentureBeat, UsineNouvelle

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Κορονοϊός: Πώς αντέδρασαν υγιείς και ανοσοκατασταλμένοι μετά τον εμβολιασμό τους

Σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού και τη δημιουργία αντισωμάτων σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *