Ροή ειδήσεων

Πρόστιμο στο WhatsApp ύψους 225 εκατ. ευρώ

Το WhatsApp τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 225 εκατ. ευρώ από την ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων και το δεύτερο υψηλότερο βάσει των κανόνων του GDPR της ΕΕ.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Whatsapp, έχει την ευρωπαϊκή έδρα του στην Ιρλανδία και η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή είναι η επικεφαλής αρχή για τον τεχνολογικό γίγαντα στην Ευρώπη. Το Whatsapp δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση και τη σοβαρότητα του προστίμου και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Το πρόστιμο σχετίζεται με μια έρευνα που ξεκίνησε το 2018, σχετικά με το αν το WhatsApp ενημέρωνε τους χρήστες του σχετικά με τα δεδομένα τους.

Τα ζητήματα που αφορούσαν ήταν άκρως τεχνικά, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον το WhatsApp παρείχε αρκετές πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων τους και κατά πόσον οι πολιτικές απορρήτου της ήταν αρκετά σαφείς.

Οι εν λόγω πολιτικές έχουν έκτοτε ενημερωθεί αρκετές φορές.

«Η εφαρμογή WhatsApp έχει δεσμευτεί να παρέχει μια ασφαλή και ιδιωτική υπηρεσία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Έχουμε εργαστεί για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι διαφανείς και περιεκτικές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Διαφωνούμε με τη σημερινή απόφαση σχετικά με τη διαφάνεια που παρείχαμε στους ανθρώπους το 2018 και οι κυρώσεις είναι εντελώς δυσανάλογες».

Οι κανόνες του GDPR επιτρέπουν τεράστια πρόστιμα ύψους έως και 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της παραβάτριας εταιρείας.

ΠΗΓΗ: BBC

www.ertnews.gr

Check Also

ΠΟΥ: 7 εκατ. θάνατοι και πολλά εκατομμύρια χρόνια ζωής χαμένα από την ατμοσφαιρική μόλυνση

Σαφείς αποδείξεις για τη ζημιά που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην ανθρώπινη υγεία, σε ακόμη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *