Προσγειώθηκε η κάψουλα επανεισόδου της κινεζικής αποστολής στο διαστημικό σταθμό Tiangong (video)

Προσγειώθηκε η κάψουλα επανεισόδου της κινεζικής αποστολής στο διαστημικό σταθμό Tiangong (video)

Το πλήρωμα του κινεζικού διαστημοπλοίου Shenzhou-16 προσγειώθηκε με ασφάλεια στη γη την Τρίτη μετά από πεντάμηνη αποστολή στο διαστημικό σταθμό Tiangong, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση CCTV. Η κάψουλα επανεισόδου που μετέφερε τους αστροναύτες Jing Haipeng, Zhu Yangzhu και Gui Haichao, προσγειώθηκε γύρω στις 8:11 π.μ. τοπική ώρα στο σημείο προσγείωσης Dongfeng σε απομακρυσμένη περιοχή

Το πλήρωμα του κινεζικού διαστημοπλοίου Shenzhou-16 προσγειώθηκε με ασφάλεια στη γη την Τρίτη μετά από πεντάμηνη αποστολή στο διαστημικό σταθμό Tiangong, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση CCTV.

Η κάψουλα επανεισόδου που μετέφερε τους αστροναύτες Jing Haipeng, Zhu Yangzhu και Gui Haichao, προσγειώθηκε γύρω στις 8:11 π.μ. τοπική ώρα στο σημείο προσγείωσης Dongfeng σε απομακρυσμένη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στα βόρεια της Κίνας.

Οι αστροναύτες του Shenzhou-16 αντικαταστάθηκαν από το πλήρωμα του Shenzhou-17, το οποίο έφτασε στον διαστημικό σταθμό Tiangong την περασμένη εβδομάδα.

Το Shenzhou-17 σηματοδοτεί τη 12η επανδρωμένη αποστολή της Κίνας μετά την ατομική διαστημική πτήση του Γιανγκ Λιγουέι τον Οκτώβριο του 2003, του πρώτου Κινέζου υπηκόου στο διάστημα.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos