«Προβληματισμος » στη Μ. Βρετανία για εμβολιασμούς υγιών παιδιών 12-15 ετών.

«Προβληματισμος » στη Μ. Βρετανία για εμβολιασμούς υγιών παιδιών 12-15 ετών.

«Φρένο» στον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών βάζουν οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς όπως ανακοίνωσαν δεν τον συνιστούν. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι προτιμούν να ακολουθήσουν μια επιφυλακτική προσέγγιση, ώστε να εκτιμήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σπάνιων περιστατικών μυοκαρδίτιδας. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης φλεγμονών της καρδιάς, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα, σε νέους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό

«Φρένο» στον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών βάζουν οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς όπως ανακοίνωσαν δεν τον συνιστούν.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι προτιμούν να ακολουθήσουν μια επιφυλακτική προσέγγιση, ώστε να εκτιμήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σπάνιων περιστατικών μυοκαρδίτιδας.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης φλεγμονών της καρδιάς, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα, σε νέους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer, αν και οι περιπτώσεις αυτές είναι συνήθως ήπιας μορφής.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε την Παρασκευή ότι επεκτείνει την επιλεξιμότητα για εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε περισσότερα παιδιά 12 έως 15 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας από ό,τι στο παρελθόν, αλλά είπε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού για υγιή παιδιά είναι πιθανώς μικρά.

 Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν