Προβληματίζει η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου – Στοίχημα ο εμβολιασμός (video)

Προβληματίζει η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου – Στοίχημα ο εμβολιασμός (video)

Η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι ζητούν περισσότερους εμβολιασμούς και πιστή τήρηση των μέτρων. «Η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα. Αυτή τη στιγμή υπερισχύει και οδηγεί την πανδημία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής πνευμονολογικής Εταιρείας. «Αυτό που μας απασχολεί είναι πώς θα την αναχαιτίσουμε», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πνευμονολόγος,

Η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι ζητούν περισσότερους εμβολιασμούς και πιστή τήρηση των μέτρων. «Η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα. Αυτή τη στιγμή υπερισχύει και οδηγεί την πανδημία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής πνευμονολογικής Εταιρείας.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι πώς θα την αναχαιτίσουμε», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πνευμονολόγος, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού τόνισε ότι αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί πολλές φορές και κοινωνική συναίνεση.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι χρονικά είναι μεταξύ 15 Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Εκεί θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ενημερωτικά και ιδιαίτερα στις ηλικίες που εξακολουθούν να ανθίστανται για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Λουκίδης μετά την αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Μιλώντας για το πώς θα περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής πνευμονολογικής Εταιρείας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει σωστή επιδημιολογική παρατήρηση ακόμη και στους εμβολιασμένους.

Αναφερόμενος στο τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Λουκίδης είπε ότι αυτό μάλλον θα αφορά τους ανθρώπους με χαμηλή άμυνα, τους ηλικιωμένους και τους υγειονομικούς.

Αναφερόμενος στην νέα καμπάνια ενημέρωσης της Ελληνικής Κυβέρνησης για τους εκδρομείς του καλοκαιριού ο κ. Λουκίδης, είπε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τα οφέλη του εμβολιασμού είναι να συνεχίσουμε την ενημέρωσή μας και να βάλουμε στην άκρη οποιαδήποτε fake news κυκλοφορούν. Ας είμαστε όλοι ήρεμοι και ας κάνουμε μια τελική προσπάθεια για να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που είναι ακόμα σε δίλημμα».

 

Η περίπτωση του Ισραήλ

Σχολιάζοντας την αύξηση κρουσμάτων στο Ισραήλ, όπου ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 56.634, ο κ. Λουκίδης διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός εκεί φτάνει στο 65% του πληθυσμού. Επίσης, στο Ισραήλ έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα μετάλλαξη. «Η πανδημία είναι εδώ. Πρέπει και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 6.265 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 954.323.

Παράλληλα, 12 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 6.699 νεκρούς ως αυτό το χρονικό σημείο.

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, 5,86 εκατ. πολίτες της χώρας – ή το 62,8% του πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,4 εκατ. και τη δεύτερη, ενώ πάνω από 1,09 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.

Δείτε επίσης

.

 

ertnews.gr

 Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν