Ροή ειδήσεων

Πράσινες πόλεις βάζει μπροστά ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Μπροστά το σχέδιο για τις πράσινες πόλεις βάζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο δήμαρχος Τρικάλων, που εδώ και χρόνια έχει αλλάξει την όψη της πόλης του με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και πολύ πράσινο, προωθεί πλέον το σχέδιο «Έξι βήματα για έξω». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί η νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, για την ανάληψη 6 συγκεκριμένων δράσεων, που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στις πόλεις μας. Είναι μια πρωτοβουλία που στόχος είναι να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, από τον πιο μικρό ως το μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Θα ξεκινήσει πιλοτικά με όσους δήμους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν και σταδιακά θα επιδιωχθεί να γίνει καθολική η συμμετοχή. Αναγκαία προϋπόθεση, για να πετύχει το νέο αυτό εγχείρημα, είναι να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, με τη συνεργασία τους στον σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση.

«6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις»

Ουσιαστικά η πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνει 6 δράσεις:

1. Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων.

2. Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών.

3. Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων (με αφορμή τον αριθμό 13033 που στέλναμε sms, για να τιμήσουμε τους

συνανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη της ζωής από τον κορωνοϊό).

4. Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

5. Ανάληψη μέτρων από πλευράς δήμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες.

6. Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε όλους τους δήμους.

Τα μέτρα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε πολλούς δήμους και αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, αλλά και με μέτρα που σχεδιάζει η ΚΕΔΕ και αφορούν στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, που σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε.

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: 60 βουλευτές ζητούν να ανάψει το “πράσινο φως” για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Την ανάγκη ενσωμάτωσης των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας, μετά τη σχετική γνωμοδότηση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *