Ροή ειδήσεων

ΠΟΥ: Σταματά τις έρευνες για τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με covid-19

ΠΟΥ: Σταματά τις έρευνες για τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με covid-19

Την απόφαση του να διακόψει μελέτες που αφορούν στη χορήγηση   υδροξυχλωροκίνης για θεραπεία της νόσου COVID-19, έλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η απόφαση για την παύση του φαρμάκου από την μελέτη ελήφθη από ανεξάρτητο συμβούλιο χωρών που συμμετέχουν στις έρευνες  με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει φαινομενικά ευεργετική επίδραση της υδροξυχλωροκίνης» στη θεραπεία του Covid-19.

Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη μελέτη SOLIDARITY και όχι τη χρήση ή αξιολόγηση της υδροξυχλωροκίνης στις περιπτώσεις ασθενών που τη λαμβάνουν προληπτικά ή μετά την έκθεση στον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΟΥ, είχε απαγορεύσει τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου αλλα και το  επιστημονικό περιοδικό Lancet είχε δημοσιεύσει έρευνα που είχε ως συμπέρασμα ότι ασθενείς με covid-19 οι οποίοι έπαιρναν χλωροκίνη είχαν  αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων ακόμη και θανάτου.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, στη Γαλλία, ξεκίνησε  η διαφημιστική εκστρατεία φαρμάκου μετά από δοκιμές  υπό τον γιατρό Didier Raoult που ισχυρίζεται  ότι είναι  είχε πολλά υποσχόμενο. Ο Πρόεδρος Τράμπ ανήκει στους υποστηρικτές του και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το λαμβάνει για να αποτρέψει την ασθένεια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ- Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Check Also

Κορονοϊός: Πώς αντέδρασαν υγιείς και ανοσοκατασταλμένοι μετά τον εμβολιασμό τους

Σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού και τη δημιουργία αντισωμάτων σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *