ΠΟΥ: Η πανδημία δεν θα πρέπει να διαταράξει τις εκστρατείες εμβολιασμού και πρόληψης της ιλαράς

ΠΟΥ: Η πανδημία δεν θα πρέπει να διαταράξει τις εκστρατείες εμβολιασμού και πρόληψης της ιλαράς

Τα κρούσματα ιλαράς μειώθηκαν το 2020 στον κόσμο, αλλά οι προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας Covid-19 έχουν διαταράξει τις  εκστρατείες εμβολιασμού και πρόληψης, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Από τον Νοέμβριο, περισσότερα από 94 εκατομμύρια άνθρωποι κινδύνευαν να μην εμβολιαστούν λόγω της διακοπής των εκστρατειών ιλαράς σε 26 χώρες. «Ανάμεσα στις χώρες που ανέβαλαν τις προγραμματισμένες εκστρατείες για το 2020, μόνο οκτώ (Βραζιλία, Αιθιοπία, Νεπάλ, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Σομαλία) επανέλαβαν την εκστρατεία τους, μετά μια αρχική καθυστέρηση», αναφέρει ο ΠΟΥ στην επίσημη ανακοίνωσή του.

«Πριν εμφανιστεί η κρίση του κορονοϊού, ο κόσμος μαστιζόταν από μια κρίση ιλαράς, η οποία δεν έχει εξαφανιστεί», δήλωσε η Χενριέτα Φορ, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε τους πόρους για να συνεχίσουμε τις εκστρατείες εμβολιασμού για όλες τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια, καθώς παράλληλα αντιμετωπίζουμε την πανδημία», λέει η Φορ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, το 2019, η ιλαρά σκότωσε 207.500 ανθρώπους παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2016.

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Μειώνει την πιθανότητα ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Σαντορίνη η άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Οι διαχρονικές μεταβολές στη στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έχουν επηρεάσει το χρόνο των εκρήξεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *