Πολωνία: 18 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους σε εκτροφεία βιζόν

Πολωνία: 18 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους σε εκτροφεία βιζόν

Η Πολωνία κατέγραψε 18 κρούσματα νέου κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων σε εκτροφεία βιζόν. Η αρχή υγειονομικής επιθεώρησης της χώρας δεν θεωρεί ότι μολύνθηκαν από τα ζώα, καθώς τα εκτροφεία δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.

Να σημειωθεί ότι η Πολωνία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γούνας βιζόν στον κόσμο, καθώς έχει 354 μονάδες στις οποίες εκτρέφονται περίπου 6 εκατομμύρια βιζόν. Άρχισε να κάνει τεστ στα βιζόν που εκτρέφονται στη χώρα και στους εργαζόμενους στις μονάδες εκτροφής νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης του νέου κορονοϊού σε βιζόν που εκτρέφονται στην Δανία, ο οποίος οδήγησε και στη σφαγή τους σε πανεθνικό επίπεδο εκεί.

Οι κτηνιατρικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι έδωσαν εντολή για τη διεξαγωγή τεστ σε 18 αγροκτήματα σε τέσσερις διοικητικές περιοχές της χώρας, ενώ ομάδες της βιομηχανίας αντιτάχθηκαν έντονα στις εξετάσεις, ανησυχώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σφαγή των βιζόν που εκτρέφονται σε όλη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις: Κοζάνη: Θανάτωση και ενταφιασμός γουνοφόρων ζώων που εντοπίστηκαν με covid-19
Δ. Μακεδονία: Σε επιφυλακή οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στις φάρμες εκτροφής βιζόν

Σφαγή εκατομμυρίων ζώων βιζόν στη Δανία λόγω Covid-19

www.ert.gr

Check Also

«Seaglider»: Έρχεται το «ιπτάμενο φέριμποτ»

Αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει ένα ηλεκτροκίνητο επιβατηγό αεροσκάφος που πετάει πάνω ακριβώς από την επιφάνεια της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *